Hår på tissen er in igjen. Men det gjør visst ingenting enklere

Bare spør «motebibelen» Vogue.

Meninger
  • På kornet er et daglig skråblikk fra Dagbladets journalister.

Hår på tissen er in igjen. Det er ingen tvil. Etter tiår med «Sex og singelliv»-inspirert voksearbeid, the brazilian wax, er det på tide å la hekken gro. Men hvis du i et ubetenksomt øyeblikk trodde det vil gjøre livet enklere, bare glem det. Vogue har publisert saken «The Full Bush Is the New Brazilian! How to Transition Like a Pro». Eller, på norsk: «Helbusken er den nye brasilianske voksen. Slik takler du overgangen som en profesjonell».

En profesjonell hva da?

Det kommer de aldri inn på.

Kjønnshår er «ukjent territorium» for mange amerikanske kvinner, skriver Vogue. Derfor burde de investere i liten stussessaks, en fintagget kam og et minispeil. Kammen holder håret på plass mens det trimmes. Barberer du deg, derimot, er det viktig at det er med økologisk barberskum. Og husk å desinfisere barberbladene med toner med heksehassel (?!)-ekstrakt.

Håret på tissen vokser mellom 0.27 mm og 0.37 mm hver dag. Så når man endelig har fått håret tilbake, er det viktig at det er mykt. Da er det lurt å kjøpe en egen tisshårsolje. Ja, den «Harry Potter»-stjernen Emma Watson sverger til, med druestein, jojobaolje og sitrusduft.

Ingenting er som et blaff av Jif skurekrem sitron der nede.

Ingrodde hår er kjipt. Men det kan forhindres hvis du er flink til å bruke skrubb i dusjen. Vogue kan lett anbefale et konsentrat med kokosnøttolje og antibakteriell myrt. Det kan også være en idé å bruke en smart tørrbørste hvis du har havna i ei knipe. Da får du blodsirkulasjonen i gang. Og så må du ikke glemme å lufte underlivshårene etter trening eller en stressende dag, skriver Vogue.

Da har jeg ikke engang nevnt den ph-balanserte såpa de også mener det er lurt å ha.

Men heldigvis konkluderer Vogue med følgende: Jo mer hår du har på tissen, det mindre har du å bekymre deg for.

Hvis du følger deres tips, selvfølgelig.