Har platekontrakt - mangler band

Platekontraken er i boks, og låtene er klare. Bare bandet mangler. - Vi vil bytte ut disse dokkene med to tøffe jenter av kjøtt og blod - og garanterer en hektisk periode med stor lansering i USA, sier Kai Robøle og Kenneth Lewis i Waterfall Studio.

Dette er en historie fra bakvendtland, for her skjer alt i motsatt rekkeføle: Først kom platekontrakten, deretter ble låtene skrevet - men bandet mangler.

- Ja, det er faktsik sant. Og vi har dårlig tid. Derfor oppfordrer vi unge jenter til å ta kontakt med oss, sier Robøle og Lewis.

Det begynte med at et stort plateselskap i USA kontaktet Waterfall Studio på Grünerløkka i Oslo med ønske om et slags Abba-band.

Deretter sørget Robøle og Lewis for å få skrevet passende låter. To gutter er allerede plukket ut, men jentene mangler.

- Vi trenger hjelp fra Dagbladet og publikum til å finne to jenter. Det holder ikke med store pupper og blondt hår. Du må være tøff, ha bein i nesa og kunne synge - og gjerne danse og spille.

Ikke sukkersøtt

Musikkstilen blir ikke sukkersøt og glossy. Det bandet plateselskapet ønsker skal spille pop, men med tradisjonell rockinstrumentering.

- Mer Hanson og Abba enn Aqua, sier Robøle.

- USA mangler bandkonsept som vi har mer av i Europa. Plateselskapet ønsker et sånt to jenter & to gutter-band - med norske eller skandinaviske artister. Vi er blitt lovet stor internasjonal platelansering, med USA først ut, sier Lewis.

Waterfall kan i første omgang ikke garantere rikdom, men forskuddet til innspilling, produsent og artist blir i millonklassen.

- Plata skal lanseres neste vår, så vi har dårlig tid. Vi klør i henda etter å komme i gang, og håper på rask kontakt. Drømmen vår er jenter som No Doubt- og Garbage-vokalistene.

Hardt slit

Mange drømmer om å bli artister og popstjerner. De fleste mislykkes, kanskje etter mange år med slit og svette - og dårlig råd.

- Her kommer dere til dekket bord. Det ligger en tøff og slitsom periode foran bandet, og ingen vil få tid til verken jobb eller skole.

Innspillingene vil finne sted i Oslo og New York. Når plata er klar, blir det hard promotering.

Lewis og Robøle er bakmennene som sørget for å gi Babel Fish, M2M (Mette og Marion) og Midnight Sons millionkontrakt i USA.

JENTER SØKES: -Vi ønsker jenter med hode, bein i nesa og sangstemme i alderen 17 til 23 år. Vi lover platekontrakt og internasjonal platelansering, sier Kai Robøle og Kenneth Lewis i Waterfall Studio.