REDD: PST må få kontroll. Vi holdt på å miste sønnen vår til Profetens Ummah, skriver Janne Hansen (t.h.) i dette innlegget. Her med sønnen Yousef Bartho Al-Nahi, som i flere år har jobbet med å stanse unge muslimer fra å reise og verve seg til IS. Foto: Privat
REDD: PST må få kontroll. Vi holdt på å miste sønnen vår til Profetens Ummah, skriver Janne Hansen (t.h.) i dette innlegget. Her med sønnen Yousef Bartho Al-Nahi, som i flere år har jobbet med å stanse unge muslimer fra å reise og verve seg til IS. Foto: PrivatVis mer

Debatt: Terror

Har PST kontroll på IS-krigerne?

En skal være ganske naiv for å ikke forstå at IS sikkert har beskyttet sine viktigste menn og kvinner for lenge siden.

Meninger

Når jeg ser i Dagbladet at staten ikke har kontroll på fremmedkrigerne fra IS blir jeg redd. Det at PST ikke har kontroll har jeg hørt før. Da holdt vi på å miste sønnen vår til Profetens Ummah og blant annet Ubaydullah Hussain.

PST må få kontroll, for vi ser hva som skjer rundt i verden med terror. De har kanskje fordrevet IS fra land til land, men en skal være ganske naiv for å ikke forstå at de sikkert har beskyttet sine viktigste menn og kvinner for lenge siden. Det at jeg skriver har ikke så mye med PST å gjøre, men min redsel for vår sønn – som i flere år har jobbet med å stanse unge muslimer fra å reise og verve seg til IS. De som reiste har truet vår sønn og sagt han er en vantro. En periode måtte han ha politibeskyttelse. Disse menneskene har ikke PST kontroll på! Er det rart at vi er redde? Ubaydullah Hussain skal i retten nå, og sønnen vår skal vitne mot han. Det er klart vi blir engstelige Ubaydullah kan prate. Og han overbeviser mange flere enn vi tror. Det er nok å se det lange intervjuet VG hadde for noen år siden. Det var skammelig av VG å gi han så mye plass!

Andre familier var ikke så heldige som oss. Noen av dem mistet sine barn i Syria, og savner sin sønn og bror hver dag. Det spiller ingen rolle hva barna våre gjør, de er fortsatt barna våre. Jeg er redd for hva som kan skje med sønnen vår hvis noen av dem gjør alvor av truslene sine. Jeg er redd for at samfunnet vårt ikke er klar for det når de kommer hjem. Er samfunnet klar til å ta imot fremmedkrigerne og deres familier?

Jeg ser med redsel at nynazismen vokser fra dag til dag. Jeg ser at mennesker som Hege Storhaug får flere og flere tilhørere.

Nynazistene har truet vår sønn like mye, men fordi han er muslim. Jeg håper av hele hjertet at politiet og PST er der for å passe på sønnen vår. Vi er så kjempestolte av ham og jobben han gjør hver dag. Men vi er også redde. Vi blir kjemperedde når vi leser at PST ikke vet hvor IS-krigerne er!

Justunity hjelper mange, og alle som er med der gjør en kjempejobb for samfunnet. Vi synes de er utrolig tøffe som står i dette hele tiden. Nå skal det også settes opp et teaterstykke som retter seg mot ungdom og forebygging, «Utafor».

Kjære PST og militæret, prøv hardere både for deres og vår skyld. De er ødelagte når de kommer hjem, så hjelp dem. Mange av dem har stiftet familie, og barna har ingen skyld i de voksnes valg.