Har samlet Norges styggeste platecover

Fant uoppdaget penis-bilde.

(Dagbladet): «En hyllest til alt det rare som har unngått kritiske blikk», slik beskriver forlaget bak den nye boka «Norges styggeste platecover» sitt seineste prosjekt.

De to gründerne bak forlaget Vendetta er begge over gjennomsnittet musikkinteresserte, og har de siste åra samlet inn det de mener er Norges mest bisarre platecover.

- Dette var den første bokideen vi hadde for flere år siden. Hver gang vi har sett en stygg plate har vi tatt vare på navnet, forteller Pål Stokka i Vendetta Forlag.

Samlet i seks år Bokredaktørene har samlet merkelige platecover i hele seks år, og nå foreligger en innbundet bok med 92 eksempler på sære album- og singelcover.

Stokke er ikke i tvil hvilke cover han liker best, eller bedre i denne sammenhengen, som han synes er verst. 

- Jeg liker de litt mer subtilt rare. Som coveret til Bjørg og Per Gunnar. De har stilt seg opp for å ta et fint bilde, men har ikke lagt merke til at det er tagga en penis på gjerdet bak dem, sier han og ler. 

- Noen cover er rett og slett eksempel på dårlig smak, andre har vi tatt med fordi vi humrer litt over klesstilen. Men det er noe jeg tror vi kommer til å gjøre om moten i dag også om noen år, sier Stokka.

Forfatterne har allerede samlet nok rare eksempler til ei bok nummer to. Og Stokka trekker fram den populære hipsterfrisyren for menn, «the man bun», som en verdig kandidat til en seinere utgave av boka.

- «Man bun» er et godt eksempel på det jeg tror vi kommer til å le av seinere. Det kommer i alle fall jeg gjøre, sier han.

Buzzfeed på papir I tillegg til å få folk til å dra på smilebåndet, er boka ment som en hyllest til både det fysiske plateformatet og det fysiske bokformatet.

- Dette er ei bok du tar med til en venn istedenfor ei flaske vin. Man kan nesten kalle det en Buzzfeed-artikkel på papir, sier Stokka.

Trygve Hoff - Kokfesk & Ballade (1979).
Dick Hansen - Kongerock (1981)
Firebeats - Taste of hits (1975)
Arnt Haugens Quartet - Vol. II (1971)
Arild Rønsen - The Rønsen tapes (1988)
Torry Enghs - Hippie Hege en jomfru i nød (1970)
Asfalt - Få det ud (1984)
Banana Airlines - Hjelp, vi flyr (1989)
Doodle Bugs - Hemm'brent (1974)
Cowboy-Laila - Gi en liten blomst (1980)
Jack Berntsen - Det e håp i hænganes snøre (1978)
Salad Days - Et sorgens kapittel (1990)
TNT - Knights of the new thunder (1984)
Andres Nibstad - Gammeldans fra Hallingdal (1970)
Geirr Lystrup - I menneskenes land (1979)
Snoopy Band - Snoopy Band (1975)
Bjørg og Per Gunnar - Husker du? (1978)
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram