DIKTER VIDERE: Den nye Millennium-boka basert på Stieg Larssons karakterer, ble skrevet av David Lagercrantz. Nå kommer han med flere Millennium-bøker. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DIKTER VIDERE: Den nye Millennium-boka basert på Stieg Larssons karakterer, ble skrevet av David Lagercrantz. Nå kommer han med flere Millennium-bøker. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Har signert kontrakt for to nye Millennium-bøker

Lagercrantz fortsetter å skrive om Lisbeth Salander.

(Dagbladet): - David Lagercrantz skriver videre på Millenniumserien, melder Nordsteds forlag i dag.

Det svenske forlaget skriver at forfatteren har signert kontrakt for å skrive to nye bøker i Millennium-serien. Bøkene er oppfølgere til Lagercrantz' seineste bok, «Det som ikke dreper oss», som igjen var en oppfølger til Stieg Larsson verdenskjente serie.

Protester mot boka «Det som ikke dreper oss ut» skapte stor debatt verden over etter at det ble kjent at den svenske journalisten og forfatteren David Lagercrantz hadde fått i oppgave å dikte videre på suksesserien som Stieg Larssons ikke rakk å ferdigstille før han brått døde av hjerteinfarkt i 2004.

Hans samboer gjennom mer enn 20 år, Eva Gabrielsson, protesterte høylytt mot lanseringen. Til Dagbladet kalte hun det en kidnapping av Larssons karakterer og fortalte at hun fryktet flere bøker.

Kunne ikke motstå fristelsen Nå skjer nettopp det Gabrielsson fryktet.

Lagercrantz dikter videre med Larssons karakterer, og de nye bøkene er ventet i 2017 og 2019.

- Jeg kan rett og slett ikke motstå dette. Det har vært så gøy å skrive, og et slikt storslått eventyr. Også tror jeg at jeg har en virkelig god historie, sier David Lagercrantz til eget forlag.

 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram