Fleetwood Mac

Har skadet stemmebåndene

I fjor fikk han sparken fra Fleetwood Mac. Nå samler han kreftene etter akutt hjerteoperasjon.

Lindsey Buckingham (69), tidligere sanger og gitarist i bandet Fleetwood Mac, har skadet stemmebåndene etter en akutt hjerteoperasjon. Dette melder Rolling Stone.

Ifølge CNN var det kona Kristen Buckingham som avslørte sykehusinnleggelsen i et innlegg på sosiale medier sist fredag.

- Nå samler han kreftene hjemme. Han blir sterkere for hver dag som går. Det går bra med hjertet hans, men operasjonen skadet stemmebåndene, skriver hun.

Det er foreløpig uklart om skaden er permanent. Alle Buckinghams konserter er utsatt på ubestemt tid.

Fikk sparken

Ifølge The Guardian fikk Buckingham sparken fra Fleetwood Mac i fjor, rett før bandet la ut på turne. Bakgrunnen skal ha vært en langvarig konflikt med kollega og eks-kjæreste Stevie Nicks, samt uenigheter om turnédatoer og framføring av solomateriale.

Buckingham motsatte seg utkastelsen, uten hell.

- Etter 43 år, og med målstreken tydelig i sikte, er det vanskelig å tenke annet enn at det er en feil at vi går hver vår vei nå, skrev han i en mail til bandkollega Mick Fleetwood, ifølge Rolling Stone.

Kort tid etter saksøkte han bandet for 12 millioner dollar (103,5 millioner kroner) han mente han tapte ved å ikke delte i turneen. Søksmålet endte med forlik.

Nå har imidlertid bandet satt konflikten til side for å ønske Buckingham god bedring.

- Dette er triste nyheter. Våre tanker går til Lindsey og hele familien hans. Vi håper han snart blir frisk, skriver bandmedlemmene på Twitter.

Står bak flere hits

Buckingham har skrevet flere av bandets mest kjente hits, inkludert fanfavoritter som «Go On Your Way» fra 1977-albumet «Rumours».

Fleetwood Mac ble grunnlagt i 1967, og har solgt mer enn 100 millioner album over hele verden.

Buckingham sluttet seg til gruppen i 1975, sammen med sin daværende kjæreste Stevie Nicks. Han fungerte som gitarist og vokalist fram til 1987, da han forlot bandet for å jobbe med soloprosjekter. Ti år seinere kom han tilbake, og spilte med bandet fram til i fjor.

Til tross for sykdom og konflikter, gir Buckingham-familien uttrykk for optimisme, og takker alle som har støttet musikeren.

- Det siste året har mildt sagt vært en påkjenning for vår familie. Likevel trumfer takknemligheten for at Lindsey er i live alle utfordringer vi møter, skriver Kristen Buckingham på Twitter.