Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har skrevet historien til sesong fire av «Broen» - utelukker ikke Bodnia

En fjerde runde nærmer seg godkjenning.

MULIG RETUR: Danske Kim Bodnia utelukkes ikke fra den siste sesongen av Broen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MULIG RETUR: Danske Kim Bodnia utelukkes ikke fra den siste sesongen av Broen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Kim Bodnias karakter Martin Rohde er fortsatt i fengsel, han er ikke død, sier manusforfatter, Hans Rosenfeldt, til The Guardian denne uka.

Det svensk-danske TV-samarbeidet har vært en suksess helt siden første sesong rullet over skandinaviske fjernsynsskjermer i 2011, og sesong tre, som ble sendt høsten 2015, ser ikke ut til å bli den siste.

- Jeg tror det blir en fjerde sesong, og jeg blir veldig overrasket om klarsignalet fra SVT og DR ikke kommer snart. Vi har laget historien, og utganspunktet er annerledes, veldig annerledes, lyder det kryptiske svaret fra Rosenfeldt til den britiske avisa.

Utelukker ikke Bodnia I fjor forklarte hovedrolleinnehaver Sofia Helin at hun følte seg utbrent etter innspillingen av sesong tre, og uten politietterforsker Sara Norén med i serien spøkte det for en fortsettelse, men i mars ble det altså bekreftet at Helin var tilbake ombord.

Rosenfeldt avkrefter heller ikke at Kim Bodnias karakter Martin Rohde returner, og leker med tanken om å få skuespilleren tilbake i rollestallen. Til The Guardian hevder manusforfatteren at dansken valgte å forlate serien grunnet «kunsterniske uenigheter».

- Vi er fortsatt venner. Han dro fordi han mente at Rohde burde komme ut av fengsel, men vi mente at han skulle bli der. Samtidig er det ingenting som tilsier at Bodnia ikke kan returnere hvis historien krever det, og vi kommer på en veldig god grunn for returen. Vi har uansett bevist at serien lever godt uten Bodnia, så det skjer ikke for nostalgiens skyld, sier Rosenfeldt.

Fra «Okkupert» til russiske «Broen» Kim Bodnia har tidligere uttalt at han slutta fordi han ikke følte seg trygg i innspillingsbyen Malmö på grunn av at han er jøde. Samtidig utelukket han ikke et comeback om manuset og situasjonen tilsa det.

Mandag bekreftet SVT at en russisk versjon kommer neste år, og at skuespiller Ingeborga Dapkunaite fra Litauen har den kvinnelige hovedrollen. Hun er blant annet kjent som den russiske ambassadøren Irina Sidorva i «Okkupert», og har en lang karriere bak seg. Blant annet var hun med i storfilmene «Mission: Impossible» (1996) og «Syv år i Tibet» (1997).

«Broen» er nå solgt videre til 160 land, og flere har laget sin egen versjon. I USA heter den «The Bridge», og utspiller seg på grensen til Mexico. I England og Frankrike har samarbeidet fått navnet «The Tunnel».

RUSSISK VERSJON Ingeborga Dapkunaite, blant annet kjent fra «Okkupert», har den kvinnelige hovedrollen i den russiske versjonen av «Broen». Foto: NTB Scanpix
RUSSISK VERSJON Ingeborga Dapkunaite, blant annet kjent fra «Okkupert», har den kvinnelige hovedrollen i den russiske versjonen av «Broen». Foto: NTB Scanpix Vis mer