Har skrevet ny roman om USA og Assange-kloning

Gert Nygårdshaug er lei bøker som handler om forfatterens egen navle.

Tenker mye:  Ofte tenker Gert Nygårdshaug ut ideer til bøker han vil skrive hjemme i hagen i Lier. Katten Severus (oppkalt etter trollmannen i Harry Potter) får her litt velfortjent kos.  Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
Tenker mye: Ofte tenker Gert Nygårdshaug ut ideer til bøker han vil skrive hjemme i hagen i Lier. Katten Severus (oppkalt etter trollmannen i Harry Potter) får her litt velfortjent kos. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Se vår oversikt over høstens mest spennende bøker.

LIER (Dagbladet): - Jeg får aldri tid til å skrive om alt jeg skulle ønske, så her må det prioriteres. Nå har jeg altså valgt å skrive boka «Nøkkelmakeren», sier Gert Nygårdshaug (67) til Dagbladet.

«Nøkkelmakeren» har samme setting og de samme personene som i «Klokkemakeren» fra 2009, men en dag kommer en mystisk nøkkelmaker til byen. Det er en roman om tid, hvor spørsmålene rundt begrepet tid ikke blir stilt av filosofer, men av vanlige mennesker.

Julian Assange I begge romanene bruker Nygårdshaug fabelen som et litterært grep for å uttrykke noe om samfunnet, slik som nobelprisvinner Jose Saramago, som er en av forfatterens forbilder.

- Tid, bevissthet og væren er noe som har vært tema i mange av romanene mine, også i denne. Her dukker altså en nøkkelmaker opp, og denne karen har en fiende, «Vår Mektige Allierte», som det ikke er så vanskelig å forstå hvem er. Tida går også i krøll, noe som har innvirkning på det som utspiller seg, sier Nygårdshaug.

- Kanskje er «Nøkkelmakeren» en kloning av internettaktivisten og hackeren Julian Assange som sitter i asyl i Equadors ambassade i London? Og da blir nok «Vår Mektige Allierte» i overkant interessert, forteller Nygårdshaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer