Har skrevet seksbinds roman om eget liv

Selv har Karl Ove Knausgård mislikt prosjektet fra første stund.

RADIKALT: Karl Ove Knausgård kaller seksbindsromanen «Min kamp» et radikalt prosjekt. Fremdeles gjenstår litt arbeid på slutten av romanen. —Det er veldig spennende å skrive på romanen samtidig som den gis ut, sier han. Foto: Steinar Buholm
RADIKALT: Karl Ove Knausgård kaller seksbindsromanen «Min kamp» et radikalt prosjekt. Fremdeles gjenstår litt arbeid på slutten av romanen. —Det er veldig spennende å skrive på romanen samtidig som den gis ut, sier han. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): — «Min kamp» er et ganske radikalt prosjekt, sier Karl Ove Knausgård til Dagbladet.

21. september kommer første del av kritikerfavorittens seksbindsroman i butikkene. I løpet av høsten kommer to til, mens enda tre gis ut våren 2010 — alle på rundt 450 sider.

— Prosjektet med «Min kamp» er å komme så nær min egen opplevelse av virkeligheten som det er mulig å komme. For å skape et så stort nærvær av verden som mulig bruker jeg meg selv og min egen historie, sier Knausgård.

Siden andre bok i det kritikerroste dobbeltverket om Henrik Vankel kom ut i 2004 har det vært knyttet stor spenning til Knausgårds oppfølger.

Men selv om «Min kamp» ikke handler om Vankel, er forfatteren klar på at romanen henger sammen med de foregående «Ute av verden» (1998) og «En tid for alt» (2004).

— Men det er ikke blitt noen tradisjonell trilogi, sier han.

Dypt personlig«Min kamp» konsentrerer seg om Knausgårds eget liv, med episoder som farens død og hans egen debut som forfatter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer