Har skrevet sitt «testamente»

«Snåsamannen» mener han vil møte pressen for siste gang.

TREKKER SEG TILBAKE: 
Joralf «Snåsamannen» Gjerstad annonserte i høst at det var siste gang han snakket til en forsamling. Til uka kommer han med ny bok, og nå sier han at det nok er siste gang han møter pressen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TREKKER SEG TILBAKE: Joralf «Snåsamannen» Gjerstad annonserte i høst at det var siste gang han snakket til en forsamling. Til uka kommer han med ny bok, og nå sier han at det nok er siste gang han møter pressen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Joralf Gjerstad (86), bedre kjent som «Snåsamannen», er igjen klar med ny bok. På tirsdag lanseres «De gode gjerninger» på Gyldendal, og Nord-Trønderen tar igjen turen til Oslo for å snakke med pressen.

Ifølge Trønder-Avisa har Gjerstad skrevet salmer hele sitt liv, og tre-fire av disse har fått plass i den nye boka.

- Testamente - Boka kan beskrives som et slags testamente fra min side. Når jeg en dag er borte, står boka igjen som et slags vitnesbyrd over det jeg har utrettet. For nå er det nok. Nå skal jeg ikke skrive mer. Akkurat som jeg for noen år siden bestemte meg for å ikke ta imot flere besøk. Det har noe med alderen å gjøre. Jeg er ingen ungsau lenger, sier Gjerstad til Trønder-Avisa.

Han er blitt 86 år, og skal ha helbredet 50 000 mennesker med sine såkalte varme hender. Det er disse gjerningene som omtales i den nye boka.

Han ble for alvor kjent i 2008, da Ingar Sletten Kolloen skrev biografien «Snåsamannen». Boka ble en bestselger, og to år etter kom «Den gode kraften», som Gjerstad skrev selv.

Disse to bøkene har solgt henholdsvis 135 000 og 100 000 eksemplarer.  Tjener godt Det har også gjort sitt for økonomien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer