Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har skrevet sitt «testamente»

«Snåsamannen» mener han vil møte pressen for siste gang.

TREKKER SEG TILBAKE: 
Joralf «Snåsamannen» Gjerstad annonserte i høst at det var siste gang han snakket til en forsamling. Til uka kommer han med ny bok, og nå sier han at det nok er siste gang han møter pressen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TREKKER SEG TILBAKE: Joralf «Snåsamannen» Gjerstad annonserte i høst at det var siste gang han snakket til en forsamling. Til uka kommer han med ny bok, og nå sier han at det nok er siste gang han møter pressen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Joralf Gjerstad (86), bedre kjent som «Snåsamannen», er igjen klar med ny bok. På tirsdag lanseres «De gode gjerninger» på Gyldendal, og Nord-Trønderen tar igjen turen til Oslo for å snakke med pressen.

Ifølge Trønder-Avisa har Gjerstad skrevet salmer hele sitt liv, og tre-fire av disse har fått plass i den nye boka.

- Testamente - Boka kan beskrives som et slags testamente fra min side. Når jeg en dag er borte, står boka igjen som et slags vitnesbyrd over det jeg har utrettet. For nå er det nok. Nå skal jeg ikke skrive mer. Akkurat som jeg for noen år siden bestemte meg for å ikke ta imot flere besøk. Det har noe med alderen å gjøre. Jeg er ingen ungsau lenger, sier Gjerstad til Trønder-Avisa.

Han er blitt 86 år, og skal ha helbredet 50 000 mennesker med sine såkalte varme hender. Det er disse gjerningene som omtales i den nye boka.

MILLIONÆR:  Gjerstad er blitt svært populær og bøkene hans har solgt godt. Det har også gjort sitt for økonomien, og ifølge skattelistene hadde han en inntekt på over 2,7 millioner kroner i fjor. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
MILLIONÆR: Gjerstad er blitt svært populær og bøkene hans har solgt godt. Det har også gjort sitt for økonomien, og ifølge skattelistene hadde han en inntekt på over 2,7 millioner kroner i fjor. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

Han ble for alvor kjent i 2008, da Ingar Sletten Kolloen skrev biografien «Snåsamannen». Boka ble en bestselger, og to år etter kom «Den gode kraften», som Gjerstad skrev selv.

Disse to bøkene har solgt henholdsvis 135 000 og 100 000 eksemplarer.
 
Tjener godt Det har også gjort sitt for økonomien.

I natt ble skattelistene offentliggjort, og Gjerstad er oppført med en inntekt på 2 719 758 for i fjor. Formuen hans er på 3 276 315, og den utlignede skatten er på 873 183 kroner.

I september var 86-åringen i Høvik kirke og talte til 500 oppmøtte. Da sa han til Dagbladet at det var siste gang han møtte en forsamling.

ÅPNET MUSEUM:  I sommer ble Gjerstads barndomshjem åpnet som museum. Her er han sammen med kona Signe.  Foto: Ole Morten Melgård
ÅPNET MUSEUM: I sommer ble Gjerstads barndomshjem åpnet som museum. Her er han sammen med kona Signe. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer

Til uka setter han igjen nesa sørover for å møte et samlet pressekorps, og ifølge ham selv blir det siste gang.

- Det er naturlig å være med på den. Så blir det en ny runde med media som også vil ha sitt. Det er nok siste gang at det skjer, sier Gjerstad til Trønder-Avisa.