«Skam» sesong 3:

Har slått alle rekorder for NRK

- Ekstreme tall, ifølge NRKs analysesjef. 

<strong>UNG KJÆRLIGHET:</strong> «Skam»-skaperne har fått ros for fremstillingen av homofil kjærlighet. Even og Isak spilles av Henrik Holm og Tarjei Sandvik Moe. Foto: Skjermdump NRK &nbsp;
UNG KJÆRLIGHET: «Skam»-skaperne har fått ros for fremstillingen av homofil kjærlighet. Even og Isak spilles av Henrik Holm og Tarjei Sandvik Moe. Foto: Skjermdump NRK   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tredje sesong av «Skam» har slått alle rekorder for nettseing for NRK. Det melder NRK.

Ifølge NRK har 789 000 i snitt sett tredje sesong av den populære nettserien for ungdom.

– Dette er ekstreme tall, sier Kristian Tolonen, analysesjef i NRK, til kanalen.

Isak mest populær

Ifølge NRK hadde sesong en 154 000 seere i gjennomsnitt, sesong to hadde 531 000 og sesong tre hadde 789 000 seere. 511 000 har sett siste episode av tredje sesong.

I høsten og vinterens episoder har seerne fulgt Isak på veien mot å bli kjent med sin seksuelle legning, der en viss kjekkas ved navn Even (Henrik Holm) har spilt en sentral rolle.

I høst har interessen for «Skam» i utlandet tatt av for alvor. Utenlandske fans har bønnfalt NRK om å tekste serien til engelsk - hvorfor rikskringkasteren ikke gjør det kan du lese mer om her.

Spekulasjoner om hovedperson

I begynnelsen av desember varslet NRK at det også kommer en fjerde sesong av serien. Hvem som får hovedrollen er foreløpig ukjent. I tillegg er serien også blitt solgt til USA.

16. desember ble siste episode i «Skam» sesong 3 sendt. Klokka 19.19 ble klippet som heter «NÅ» postet på NRK P3s nettsider, mens hele siste oppsamlingsepisode ble sendt på NRK kl. 20.20. Kun få minutter etter at klippet ble offentliggjort spekuleres det ivrig i sosiale medier om hvem som blir den neste hovedpersonen.

At Isak skulle være i fokus i sesong 3, ble avslørt da NRK i juni la ut en trailer der gutta i serien har vannkrig i gymgarderoben på Hartvig Nissen skole.

I sluttbildet av traileren kaster Jonas en melkekartong i veggen slik at det spruter melk i ansiktet på Isak. Klippet har fått tittelen «Isak» og avsluttes med «Høsten 2016».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer