Har sløst bort mulighetene

Ingen andre norske artister har det vært knyttet større internasjonale forventninger til de siste sju årene. Sissel har ikke benyttet seg av sjansene hun har fått.

Sissel Kyrkjebø Skoller har hatt en rekke muligheter til å få en internasjonal artistkarriere. Hun har arbeidet med Placido Domingo, Paddy Moloney og Chieftains, Warren G og nynnet vakkert gjennom hele «Titanic»-plata. Mange mener at hun har et alvorlig imageproblem på grunn av hennes prosjektjobbing - og at det er sju år siden hun selv kom med den siste soloplata.

Slik startet hennes karriere - og dette har skjedd:

1984: 15 år gamle Sissel gjør sin første TV-opptreden, som medlem av huskoret til «Syng med oss» i Bergen.

1987: Hun blir kåret til Årets spellemann i januar. 15. november 1987 kommer en av tidenes norske bestselgere, «Glade jul».

1988: Sissel spiller Maria von Trapp i «The Sound of Music» på Chateau Neuf - som også ble en suksess.

1989: Hennes tredje plate, «Soria Moria», selger godt over 100000 eksemplarer. 28. oktober møter Sissel Kyrkjebø den danske entertaineren Eddie Skoller under et TV-opptak i Göteborg.

1990: Romansen bekreftes: Sissel og Eddie er kjærester.

1991: 27. august står Sissel og Eddie sammen på scenen for første gang. «You Are My Sunshine» synger de to sammen. I jula forlover de to seg i København.

1992: Sissel kommer ut med «Gift of Love» - en plate som ikke

går så bra. Sissel blir utpekt som en av OL-musikerne i en storsatsing.

1993: 3. juni er det «Peer Gynt»-premiere i Bergen - Sissel i rollen som Solveig gjør ny suksess. 21. august gifter Sissel og Eddie seg i Mariakirken i Bergen.

1994: Synger OL-hymnen under åpningsseremonien for Lillehammer-OL 12. februar. Dagen etter spiller Sissel inn en engelsk versjon av OL-slageren «Fire In YourHeart» med Placido Domingo. 26. februar lanserer hun «Innerst i sjelen».

1995: Sissel synger for prins Charles og TV-kanaler over hele Europa i «A Royal Galla» den 8. mai. 19. juli synger Sissel på Windsor slott hos prins Charles.

1996: 16. februar føder Sissel hjemme i København en velskapt jente som seinere blir døpt Ingrid.

1997: Sammen med Warren G gjør Sissel stor suksess, blant annet på MTV, med singelen «Prince Igor». Samtidig er det verdenspremiere på «Titanic», som får en eventyrlig mottakelse.

1998: Det første «Titanic»-albumet selger over 25 millioner eksemplarer, alle de store internasjonale magasinene og avisene er nysgjerrige på denne norske artisten.

1999: Føder datteren Sara i august.

2000: Soloplata er ennå ikke kommet ut.