STOR INTERESSE: Interessen for Lars Saabye Christensens nye roman «Bernhard Hvals forsnakkelser» er stor. Allerede er den solgt for utgivelse i Tyskland og Danmark. Foto: Lars Eivind Bones
STOR INTERESSE: Interessen for Lars Saabye Christensens nye roman «Bernhard Hvals forsnakkelser» er stor. Allerede er den solgt for utgivelse i Tyskland og Danmark. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Har solgt 1 160 000 bøker over disk i Norge

Og Lars Saabye Christensens nyeste roman er allerede en suksess.

||| (Dagbladet): Det er knyttet skyhøye forventninger til Lars Saabye Christensens nye roman «Bernhard Hvals forsnakkelser». Boka kom i norske bokhandler denne uka, og har et førsteopplag på 40 500 bøker, inkludert bokklubb.

Boka er hovedbok i Bokklubben Nye Bøker.

- Vi har store forventninger til «Bernhard Hvals fornsakkelser». Vi satser ordentlig på den, og regner med at vi kommer til å trykke nye opplag, sier seniorredaktør i Cappelen Damm, Eva Grøner, til Dagbladet.

Solgt til Danmark Allerede før lanseringen av den nye romanen her hjemme, ble rettighetene solgt for utgivelse i både Tyskland og Danmark.

Tyskland regnes som et av de aller viktigste bokmarkedene i Europa.

Interessen for Saabye Christensen er stor i Danmark, og en lang rekke av hans tidligere romaner er utgitt på dansk. Forfatterens far, Mogens Hjort Christensen, var dansk.

Han døde tidligere i år, og i april ga Saabye Christensen ut boka «Mit danske album». Her skriver han om forholdet mellom far og sønn. Boka kommer på norsk neste år.

- Det er et veldig godt tegn på at ei bok er bra når den er solgt til utlandet så tidlig, sier Grøner.

Sammenlikner med «Halvbroren» Redaktør i Bokklubben Nye Bøker, Marius Aronsen, forventer seg også mye av «Bernhard Hvals forsnakkelser». Han sammenlikner den med en av Saabye Christensens mest folkekjære bøker.

- «Bernhard Hvals forsnakkelser» er en ordentlig kraftdemonstrasjon av Saabye Christensen, og vi må nok tilbake til «Halvbroren» for å finne samme skriveprestasjon, sier han.

- Romanen har et litterært trøkk som er større enn de siste bøkene hans. Jeg regner den absolutt som en av høstens store leseropplevelser, sier Aronsen.

At også denne romanen er hovedbok i Bokklubben Nye Bøker er neppe noen overraskelse. Dette er 14. gang en av forfatterens bøker blir hovedbok, siden «Jokeren» i 1981. Ifølge Aronsen er «Halvbroren» romanen med det største opplaget i bokklubbens moderne historie.

Solgt 1,1 millioner Lars Saabye Christensen debuterte med diktsamling «Historien om Gly» i 1976. Siden har han gitt ut over 40 bøker.

Ifølge tall forlaget Cappelen Damm har hentet ut for Dagbladet, har han solgt utrolige 1 160 000 bøker over disk bare i Norge.

I tillegg kommer et betydelig bokklubbsalg.

- Det speiler at han er en av de mest lest og populære forfatterne vi har, sier Grøner.