Har solgt 88 000 billetter

Norgesrekord for Bruce Springsteen.

(Dagbladet.no): I forrige uke spilte Bruce Springsteen og hans E Street Band for et utsolgt Oslo Spektrum. Dagen etter ble billettene lagt ut for salg til hans konsert på Valle Hovin til sommeren, og det tok ikke mer enn en og en halv time før alle de 40 000 billettene var solgt.

Dermed ble det satt opp ekstrakonsert – og nå er også denne utsolgt, ifølge Rune Lem i konsertpromotøren Gunnar Eide Concerts. Dermed har Bruce Springsteen solgt totalt 88 000 konsertbilletter i Norge i 2007, noe som er soleklar rekord.

Pink Floyd solgte 72 000

– Den forrige rekorden hadde Pink Floyd, som i 1994 solgte ut Valle Hovin to ganger. Den gangen var kapasiteten på arenaen mindre enn den er i dag, så totalsalget til Pink Floyd var på 72 000 billetter, sier Lem.

Han tar forbehold om at det fortsatt kan være enkelte uavhentede billetter til Springsteens ekstrakonsert som kan dukke opp i systemet. Dermed kan du i teorien fortsatt oppleve å få tak i de ettertraktede konsertbillettene gjennom de offisielle kanalene.

Det er mandag 7. og tirsdag 8. juli at The Boss fyller landets største konsertstadion med norske fans. Konserten i Spektrum ble omtalt som en «hyllest til kraften i rocken, og musikkens evne til å skifte stemning fra det melankolske via det livslystige til det håpefulle» av Dagbladets anmelder, som mente den fortjente terningkast fem.

100 000 i Sverige

Nordmenn er ikke de eneste som mener Bruce Springsteen er noe av det ypperste som kan oppleves på en rockescene – i sitt 35. år som plateartist.

SELGER BÅDE BILLETTER OG PLATER: Bruce Springsteens femtende ordinære studioalbum, «Magic», har ligget ti uker på VG-lista, to av dem på førsteplass. Her er «sjefen» fotografert i Köln torsdag denne uka. Foto: SCANPIX
SELGER BÅDE BILLETTER OG PLATER: Bruce Springsteens femtende ordinære studioalbum, «Magic», har ligget ti uker på VG-lista, to av dem på førsteplass. Her er «sjefen» fotografert i Köln torsdag denne uka. Foto: SCANPIX Vis mer

– I Sverige ble de to konsertene på Nya Ullevi i Göteborg solgt ut på to timer. Det er til sammen 100 000 billetter. Idrettsparken i København er utsolgt, men det er mulig det er noen billetter igjen i Helsingfors, sier Rune Lem.

Regn også med rift om billettene til mannens tre konserter på gigantiske Giants Stadium i hjemstaten New Jersey 27. 28. og 31. juli. De ble lagt ut i dag. Etter alt å dømme blir dette den 67., 68. og 69. gangen Springsteen fyller denne stadionen i sin karriere, ifølge Billboard.

Har solgt 88 000 billetter