Har solgt en million bøker på verdensbasis: – Det kan ikke være meg, tenker jeg

Maja Lundes dystopiske fortellinger fenger lesere verden over. Men her i Norge merker hun lite til suksessen.

GRØNT OG BLÅTT: Begge romanene til Maja Lunde handler om framtida til moder jord. Selv vil hun ikke karakterisere dem som politiske. – «Bienes historie» har nok truffet en nerve på grunn av temaet, sier hun. Foto: Bjørn Langsem
GRØNT OG BLÅTT: Begge romanene til Maja Lunde handler om framtida til moder jord. Selv vil hun ikke karakterisere dem som politiske. – «Bienes historie» har nok truffet en nerve på grunn av temaet, sier hun. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det hender ganske ofte i disse dager at Maja Lunde må klype seg i armen og spørre om det hun opplever er virkelig. Det kan for eksempel være når hun sitter på en boklansering i Tyskland, og over 1000 personer møter opp, for å se henne. Det kan være det øyeblikket da hun i slutten av april ble månedens bok hos Storbritannias største bokhandlerkjede, Waterstones. Lundes bok «Bienes historie» fra 2015 er blitt en internasjonal braksuksess, og har solgt over 1 million eksemplar verden over. Oppfølgeren og fjorårsromanen «Blå» ser ikke ut til å stoppe den trenden, og er allerede solgt til 17 land. I Hellas var tre forlag i budkrig om retten til det som skal bli en slags klimaromankvartett.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer