Har solgt en million bøker på verdensbasis: – Det kan ikke være meg, tenker jeg

Maja Lundes dystopiske fortellinger fenger lesere verden over. Men her i Norge merker hun lite til suksessen.

GRØNT OG BLÅTT: Begge romanene til Maja Lunde handler om framtida til moder jord. Selv vil hun ikke karakterisere dem som politiske. – «Bienes historie» har nok truffet en nerve på grunn av temaet, sier hun. Foto: Bjørn Langsem
GRØNT OG BLÅTT: Begge romanene til Maja Lunde handler om framtida til moder jord. Selv vil hun ikke karakterisere dem som politiske. – «Bienes historie» har nok truffet en nerve på grunn av temaet, sier hun. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det hender ganske ofte i disse dager at Maja Lunde må klype seg i armen og spørre om det hun opplever er virkelig. Det kan for eksempel være når hun sitter på en boklansering i Tyskland, og over 1000 personer møter opp, for å se henne. Det kan være det øyeblikket da hun i slutten av april ble månedens bok hos Storbritannias største bokhandlerkjede, Waterstones. Lundes bok «Bienes historie» fra 2015 er blitt en internasjonal braksuksess, og har solgt over 1 million eksemplar verden over. Oppfølgeren og fjorårsromanen «Blå» ser ikke ut til å stoppe den trenden, og er allerede solgt til 17 land. I Hellas var tre forlag i budkrig om retten til det som skal bli en slags klimaromankvartett.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer