Har solgt englebøker for 30 millioner

Märtha Louise og Elisabeth Nordengs englebøker har trolig omsatt for nærmere 30 millioner. Det skyldes utelukkende drahjelp fra prinsessetittelen, mener Trond Blindheim.

TOSPANN: Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordengs to englebøker har et totalopplag på 126 300 eksemplarer inkludert lydbøker.

Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
TOSPANN: Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordengs to englebøker har et totalopplag på 126 300 eksemplarer inkludert lydbøker. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I februar lanserte prinsessen og hennes englepartner bok nummer to basert på pensum fra Astarte Education — den såkalte engleskolen. «Englenes hemmeligheter» gikk rett inn på andreplass på Bokhandlerforeningens liste over bestselgende generell litteratur.

Internasjonal utgivelse Nå er den også solgt for utgivelse i Tyskland, Nederland, Belgia og Danmark. Forlag i Sverige, Italia, og på Island, kjøper trolig også rettighetene til å utgi boka.

«Møt din skytsengel», duoens første bok, har solgt bra i mange av de samme landene, og samlet har bøkene nå et totalopplag på 126 300 eksemplarer - inkludert lydbøker.

Bredere nedslagsfelt Dagbladets beregninger, med utgangspunkt i gjeldende utsalgspris i de ulike europeiske landene, viser at totalopplaget på de norske og utenlandske bøkene trolig har en verdi på rundt 33 millioner kroner.

«Møt din skytsengel» er fremdeles til salgs i en del norske og utenlandske bokhandlere, men englepartnerne har trolig omsatt bøker for nærmere 30 millioner kroner.

- Cappelen Damm har rettighetene til utgivelser i Norge, mens forfatterne selv holder rettighetene til utlandet. Det er derfor vanskelig å kommentere salget for Europa totalt, eller å vurdere realitetene bak de tallene Dagbladet presenterer, sier Ida Berntsen, forlagssjef for sakprosa i Cappelen Damm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer