Har sonet et år for vold - nå spiller han pyroman i ny film

Trond Nilssen (24).

NY HOVEDROLLE: Trond Nilssen (24) regnes som et stort skuespillertalent. Foto: Nordisk film
NY HOVEDROLLE: Trond Nilssen (24) regnes som et stort skuespillertalent. Foto: Nordisk film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nordisk film melder i dag at Trond Nilssen (24) har fått hovedrollen i Erik Skjoldbjærgs neste film «Pyromanen». Filmen går i opptak i dag og er basert på virkelige hendelser i Finsland utenfor Kristiansand i 1978.

Nilssen spiller sønnen til den lokale brannmannen, som vokser opp med brannbil i garasjen og brannklokke på tunet, men som har et mørke over seg når han kommer hjem til bygda etter å ha avtjent militærtjeneste. Deretter starter det en rekke branner på stedet.

- Trond er ikke helt ny som skuespiller, og har sin unge alder til tross allerede vunnet en Amanda. Trond har talentet og kamera liker ham. Dessuten vet han noe om å leve på kanten og late som alt er normalt. Også derfor kler han rollen svært godt, sier Skjoldbjærg ifølge pressemeldinga.

Henrik Rafaelsen og Agnes Kittelsen har andre sentrale roller i filmen, ifølge Fædrelandsvennen.

Banket opp antatt innbruddstyv Nilssen har tidligere spilt i «Kongen av Bastøy», «Sønner av Norge» og «Uskyld». Han har vært åpen om sin ADHD-diagnose og oppveksten som «problembarn», blant annet på en institusjon i Sverige. Nylig sonet han et år i fengsel for vold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.