Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har tapt 250 mill. på Kanal 24

Likevel fortsetter eierne å pøse inn midler de foreløpig ikke har fått noe igjen for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanalen som kom på lufta i 2004 er langt unna balanse i regnskapet, og fikk nylig 30 millioner kroner fra sine eiere for å klare seg fram til nyttår.

Siden starten har TV2 og Adresseavisen, Fædrelandsvennen og Agderposten pøst inn til sammen 250 millioner kroner, bekrefter kanalsjef Jan Erik Pedersen overfor Dagbladet.

Taper mot P4

Tross satsingen på kjente stemmer som Espen Thoresen Hværsaagod Takkskalduha, Atle Antonsen og Johan Golden har konkurrenten P4 stadig en million flere daglige lyttere.

-  Jeg skal være den første til å innrømme at P4 lager et godt produkt, men jeg synes forskjellen i lyttertall ikke gjenspeiles i produktene våre, sier Jan Erik Pedersen.

Når året er over må han gå til eierne med beskjed om at driftsunderskuddet blir på rundt 50 millioner kroner. Det er riktignok 30 millioner bedre i forhold til i 2005.


TV2
-  Jeg er veldig fornøyd med at vi har hatt en økning på 35 prosent i reklamesalg i år, sier kanalsjefen. Problemet er at oppturen i markedet også kommer konkurrentene til gode.
-  Lyttertallene er for lave og må opp for at kanalen iallfall skal gå i null. Hvor tålmodige vi vil være, kan jeg ikke svare på. Men det er strategisk viktig for oss å være til stede på alle medieplattformene, sier Rune Indrøy, konsernsjef i TV2-gruppen, som eier over halvparten av aksjene i Kanal 24.

GÅR DÅRLIG:I mai i år var Kanal 24 landets tredje største radiokanal, og de ansatte jublet. Men økonomisk har det gått elendig helt siden starten. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
GÅR DÅRLIG:I mai i år var Kanal 24 landets tredje største radiokanal, og de ansatte jublet. Men økonomisk har det gått elendig helt siden starten. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN Vis mer