Har tegnerne vært Dagbladets beste journalister?

Dagbladets redaktører svarte på spørsmål om tegneseriekonkurransen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Originalitet er alltid det viktigste. Og et tydelig personlig uttrykk, sier Dagbladets kulturredaktør og juryleder i tegneseriekonkurransen, Hege Duckert, om hva juryen ser etter.

Dagbladets tegneseriekonkurranse arrangeres nå for fjerde gang. Fram til 1. juni kan du sende inn dine beste striper og bli med i konkurransen om å bli Dagbladet og Pondus\' neste tegneserie. (Se utfyllende regler i faktaboksen til høyre).

Hver fredag framover blir det nettmøter med kjente serietegnere og jurymedlemmer på Dagbladet.no. Førstkommende fredag kan du spørre Hege Duckert og Dagbladets tegneseriereansvarlig og utviklingsredaktør, Gunnar Bleness, om råd.

Lang tegnetradisjon

- Selv liker jeg ofte tegneserier som er litt sosialt forankret, og som har en tone man kan kjenne seg igjen i, i den norske hverdagen, sier Duckert.

Fire av fem av Dagbladets faste stripeserier er norske, og det er ikke uten grunn.

- Tegneserien har i seg selv en veldig lokal forankring. Det har mye med språkområde og tilknytning til en kultur å gjøre. Tegneserier er sosiale kommentarer, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer