THRASH-IKON: Max Cavalera tok med seg familien til Norway Rock i Kvinesdal. Foto: Sindre Didriksen.
THRASH-IKON: Max Cavalera tok med seg familien til Norway Rock i Kvinesdal. Foto: Sindre Didriksen.Vis mer

Har temperamentet i behold

Cavalera Conspiracy har blitt et flott familieforetak.

||| KONSERT: Da Cavalera Conspiracy spilte på Hove-festivalen for to år siden, besto settet stort sett av gamle Sepultura-slagere.

Noen av dem kom i Kvinesdal også, selv om det var det fortrinnsvis materialet fra den relativt potente debuten «Inflikted» som sto i sentrum.

Men der hitparaden i Arendal ble svekket av en ullen og ufokusert fremførelse, var energinivået i Kvinesdal av et helt annet kaliber.

Hardtslående Trommeslager Igor Cavalera banker «Inflikted» og «Sanctuary» av gårde med kraftfull presisjon og viser med letthet hvorfor han er en av sjangerens mest respekterte, før det velkjente brekket til «Refuse/Resist» får de siste metalhodene i gang.

Det låter kompakt og insisterende og det er tydelig at de gamle thrash-riffene ikke har mistet noe av sin suggererende kraft opp gjennom årene.

Max Cavalera har de siste årene beveget seg stadig nærmere sin hardcore-røtter, noe som også har en sterk tilstedeværelse i Cavalera Conspiracy-materialet.

Selv om han begynner å trekke på årene, viser låter som den oppkjeftede «The Doom of All Fires» at han har temperamentet i behold.

Familieforetak Ellers gis det rom for familier hygge, hvor både nevø og sønn får prøve seg som henholdsvis vokalist og trommeslager i «Black Ark» og Sepultura-traveren «Attitude». Sjarmkontoen må jo også få sitt.

Temperaturen faller litt midtveis i settet som følge av litt for mange halvbleike låter, men det kan jo selvsagt ikke ende i noe annet enn sjøslag når groovebomben «Roots Bloody Roots» får sette punktum.