- Har tenkt på «Vidunderbarn» siden fire-femårsalderen

Roy Jacobsen har latt sin nye roman suge av egne hjerterøtter.

PÅ GAMLE TRAKTER: Forfatter Roy Jacobsen foran blokka han vokste opp i. Foto: Lars Eivind Bones
PÅ GAMLE TRAKTER: Forfatter Roy Jacobsen foran blokka han vokste opp i. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):

Les anmeldelse av «Vidunderbarn» her.

Les utdrag fra «Vidunderbarn» her.

 — Når jeg begynte å skrive «Vidunderbarn»? I fire-femårsalderen, tror jeg. Det er den type roman som liksom er sugd av egne hjerterøtter, dette her, sier Roy Jacobsen.

— Men jeg begynte ikke å skrive ut historien før i fjor vinter, fortsetter han.

— Jeg starter aldri før jeg har funnet «stemmen og ganglaget», men da kan det til gjengjeld gå veldig fort og intenst i noen måneder.

— Ketsjupflaskeprinsippet? Først ingenting, så ingenting og så alt?

— Omtrent. Selv om jeg ikke fysisk sitter og skriver hele tida, tenker jeg ikke på noe annet. Det er også den perioden der jeg antakelig ikke er hyggeligst å være sammen med. Jeg forsøker, men jeg blir veldig distré og fraværende.

— Boka kommer i august. Er det sånn at alle må lese «Seierherrene» fra 1991 før de får bæretillatelse for «Vidunderbarn»?

— Nei, og det er viktig for meg å få sagt akkurat det. «Vidunderbarn» er ikke en oppfølger til «Seierherrene», ingen fortsettelse av den historien. Men det går heller ikke an å se den som løsrevet fra «Seierherrene». Vi er på Årvoll i oppgangen ved siden av Roger'n i «Seierherrene»; tidsperioden er den samme og flere av bipersonene er med denne gang også. Slagordet må være «én verden og to bøker», jeg har ingen skrupler med å servere boka som «broren til «Seierherrene»» eller kanskje «søstera til «Seierherrene»».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer