Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Har «The Fox» blitt så stor på grunn av Stargates hemmelige PR-maskineri?

Vi konfronterte Ylvis med de villeste internettryktene.

STORE PÅ NETT: Interessen for musikkvideoen «The Fox» har tatt helt av på nettet. Vi konfronterte Ylvisbrødrene med de villeste nettryktene. . Foto: Christian Roth Christensen
STORE PÅ NETT: Interessen for musikkvideoen «The Fox» har tatt helt av på nettet. Vi konfronterte Ylvisbrødrene med de villeste nettryktene. . Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

(Dagbladet): Musikkvideoen til «The Fox» nærmer seg atten millioner visninger på nettstedet Youtube, og allerede har mange store internasjonale medier vist interesse for Ylvisgutta.
 
Foreløpig setter brødrene Ylvisåker likevel den internasjonale karrieren på vent mens de holder på med innspilling av talkshowet «I kveld med Ylvis». 

Men med suksess på nettet dukker det også opp mange rare rykter og påstander. Kommentarfelter og blogger i internetts mørkeste avkroker diskuterer videoen. Vi konfronterte komikerduoen med de villeste nettryktene:

- «The Fox» er den nye «Gangnam Style»?

- Det tror jeg vi kan avkrefte ganske kjapt. «The Fox» har noen få millioner visninger, «Gangnam Style» har 1,7 milliarder. Det vil ta oss seks år å ta igjen «Gangnam Style». Det kommer ikke til å skje, sier Vegard.

- Ja, det er sant. Men bare det at man blir sammenlignet med «Gangnam Style» er med på å ta livet av interessen ganske fort, sier Bård, og utdyper:

- En bil kan bli forbikjørt av en motorsykkel, men en motorsykkel går fortere tom for bensin.

- Vakkert, kommenterer Vegard.

- «The Fox» er egentlig sample av den norske nasjonalsangen?

- Det er ikke helt sant. Det er en dårlig sampel i så fall. Det må være en umusikalsk person som har skrevet, sier Vegard.

- Låta er en sylskarp kommentar til den kyniske musikkindustrien?

- Vi skulle ønske at det var det som var tilfelle, men det er bare en sang om en rev, sier Bård.

- Grunnen til at videoen har blitt så stor er massiv markedsføring fra Stargates hemmelige PR-apparat?

- Det hadde vært veldig gøy om de som skriver det fikk høre samtalen jeg hadde med Tor Erik Hermannsen her om dagen. De ringte meg opp for å høre om dette de bare hadde brukt en ettermiddag på som en slags revygreie i Norge plutselig kom til USA. Da var han i fyr og flamme. Det kom veldig brått på absolutt alle involverte, sier Bård.

- Dere er egentlig en østerrisk popduo som vil være anonyme og derfor gir dere ut for å være nordmenn?

- Fuck! Det kan vi bekrefte. Vi er bustet, roper Vegard.

- «The Fox» er liberal propaganda fra medieindustrien?

- Det var mange kule ord. Hvorfor er den liberal? Jeg tror det er skrevet med humor, men det er kult med propaganda! Kan vi ikke si ja? Vi sier ja.

Brødreparet har også hatt muligheten til å sjekke noen kommentarer selv.

- Jeg fant en gøy kommentar! «Da moren min gikk inn på meg byttet jeg over til porno. Det var lettere å forklare bort», sier Vegard, og ler.

STARGATE: «The Fox» ble produsert av stjerneprodusentene Stargate i New York. Var det de som sto bak markedsføringa også? Foto: Magnus Flåto / TVNorge
STARGATE: «The Fox» ble produsert av stjerneprodusentene Stargate i New York. Var det de som sto bak markedsføringa også? Foto: Magnus Flåto / TVNorge Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media