Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har USA på kroken

Hvem får amerikanerne til å ringe tv-kanalen for å spørre om en sang i en såpe-episode? Svar: norske Babel Fish.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de mest populære amerikanske tv-seriene for tida, «Dawson's Creek», brukte i forrige uke bruddstykker av Babel Fishs «Mania» som en del av handlingen i episoden. Etter sending ble tv-selskapet oversvømt av e-mailer fra henrykte amerikanske seere som ville vite hvem som står bak låta.

- Tyder bra

- Jeg hørte om denne utrolige responsen. Det tyder veldig bra for lanseringen i Statene, sier Babel-vokalist Tarjei Van Ravens, nettopp hjemkommet fra turné i Tyskland, Italia og Spania.

Flere band har fått hiter i USA etter å ha blitt spilt på «Dawson's Creek». Sist Sixpence None The Richers «Kiss Me», som nå ligger på tredjeplass i Statene.

Usikkert

Den planlagte USA-lanseringen for Babel Fish skal etter planen starte i juli, men fortsatt er ingenting sikkert for romerikebandet.

- Du får spørre plateselskapet om det der, men det er visst ikke så lett å få alle de riktige hjulene i sving på en gang. Kanskje blir det i juli, kanskje seinere på sommeren eller høsten, forteller Tarjei van Ravens til Dagbladet.

Babel Fish spilte i forrige uke på de prestisjetunge tyske festivalene «Rock am ring» og «Rock in park» med blant annet Metallica, Suede, Kula Shaker, Alanis Morisette og Bryan Adams.

BOBLER: «Dawson's Creek»-profileringen har gjort det amerikanske markedet nyskjerrige på Babel Fish før lanseringen seinere i sommer.