Har vært hjemløs, heroinavhengig og rockeikon

Nå blir Marianne Faithfulls liv film.

KAN BLI FILM: Marianne Faithfull har sagt ja til en film om livet sitt. 
Foto: SCANPIX / AFP / FRANCOIS GUILLOT
KAN BLI FILM: Marianne Faithfull har sagt ja til en film om livet sitt. Foto: SCANPIX / AFP / FRANCOIS GUILLOT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hun har inspirert Rolling Stones-klassikere som «Wild Horses» og «Let's Spend the Night Together», og har selv oppnådd ikonisk status etter fire tiår i musikkbransjen.

Nå kan Marianne Faithfulls liv bli film. Ifølge BBC News har Faithfull (62) gått med på å la sin 15 år gamle selvbiografi filmatiseres.

- Det kommer ikke til å skje med en gang, men vi har funnet en regissør som jeg stoler på, som vil lage film av boka, sier hun til BBC News, og forteller dessuten at hun ikke har tenkt å legge seg opp i hvem som skal spille hovedrollen.

Men at det kan bli en innholdsrik film, er det vel liten tvil om.

Faithfull vokste opp med en far som var psykologiprofessor, og østerrisk ballerina-mor med adelige røtter. Selv ble hun oppdaget som 17-åring av Rolling Stones-manager Andrew Loog Oldham. Han skrev gjennombruddslåta hennes «As Tears Go By» sammen med Keith Richards og Mick Jagger.

Sammen med sistnevnte ble hun et kjent fjes i Londons partymiljø på 60-tallet, med et høyt forbruk av dop og alkohol. På 70-tallet levde hun to år som hjemløs og herionavhengig i London. Hun forsøkte å begå selvmord, og mistet også foreldreretten til sønnen.

Men på slutten av 70-tallet gjorde hun musikalsk comeback. Og i dag har nyter høy status i musikkbransjen. Denne uka ga hun ut et nytt album, med Nick Cave, Rufus Wainwright og Keith Richards blant gjesteartistene. Albumet har blitt svært godt mottatt av britiske kritikere.

- Vi vet at Faithfull har erfaring bak ordene, når hun synger «Mistakes, I know I made a few.». Men dette albumet er ikke en av dem, skriver The Daily Telegraphs Helen Brown.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer