Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har vært truet med nedleggelse i ti år - i dag kunne de ansatte puste lettet ut

Har flyttet inn i nye lokaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en lang drakamp, ble det i juni kjent at den tradisjonsrike bokhandelen Tronsmo hadde fått nye lokaler.

Nå har bokhandelen flyttet inn i Universitetsgata 12.

• Se bilder av de nye lokalene øverst i artikkelen!

- Det har vært en fantastisk dag, sier daglig leder på Tronsmo, Eva Stenlund Thorsen, til Dagbladet.

- Kan endelig jobbe ordentlig Bokhandelen stengte dørene i det gamle lokalet torsdag, og åpnet butikken igjen i nye lokaler i dag.

- Alle kundene som har vært innom har vært veldig fornøyde med de nye lokalene våre. Vi har fått mange gaver, både blomster, champagne og sprit, sier hun.

Tronsmo planlegger å arrangere en innflytningsfest litt seinere i september.

- Her kan vi trives, og være lenge. Det føles veldig bra. Nå kan vi endelig begynne å jobbe ordentlig, og slippe å ha den trusselen hengende over hodene våre. Nå kan vi jobbe med glede, sier Thorsen.

Hadde usikker framtid De ansatte, en rekke kulturpersonligheter og politikere har lenge engasjert seg i framtida til bokhandelen. Tronsmo har i en rekke år vært redde for at leiekontrakten for Kristian Augusts gate 19 med Entra A/S skulle bli sagt opp, siden de ønsker å rive Tullingården for å bygge nytt.

I mars i år ble leiekontrakten avsluttet, til tross for protester fra Tronsmo. Med ett ble det usikkert om bokbutikken kom til å overleve.  

Protesterte mot nedleggelse Det ble da opprettet en støttegruppe for bokhandelen på Facebook som etterhvert fikk over 14 000 medlemmer, og blant andre konsernsjef og forlegger Mads Nygaard gikk friskt ut med et 12 sekunders langt klipp hvor han oppfordret Entra til å ikke rive Tulingården.

- I likhet med hele den lesende befolkningen i Norge, hvert fall i Oslo, frykter man at denne bokhandelen skal forsvinne, og at vi skal miste en veldig viktig kulturell institusjon i landet. Tronsmo er et ekstremt viktig bindeledd mellom forfattere og lesere, og skulle den forsvinne ville det være et enormt tap for både Oslo, Norge og boka, sa han da til Dagbladet.

En rekke profilerte forfattere gikk også ut med sin støtte til Tronsmo.

NYE LOKALER: Tronsmo har flyttet inn i Universitetsgata 12. Alle foto: Tronsmo
NYE LOKALER: Tronsmo har flyttet inn i Universitetsgata 12.
NYE LOKALER: Tronsmo har flyttet inn i Universitetsgata 12.
NYE LOKALER: Tronsmo har flyttet inn i Universitetsgata 12.
NYE LOKALER: Tronsmo har flyttet inn i Universitetsgata 12.
NYE LOKALER: Tronsmo har flyttet inn i Universitetsgata 12.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!