Har vi et politisk holdningsproblem i Norge?

Vi har et felles ansvar for det politiske miljøet i Norge. Vi har et felles ansvar for å få innbyggerne til å engasjere seg og for at vi som politikere har tillit i befolkningen.

VIL HA POLITISK FOLKESKIKK: «Vi skal ta ballen, ikke spilleren», skriver formann i Møre og Romsdal FpU, Kristin Tørrissen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
VIL HA POLITISK FOLKESKIKK: «Vi skal ta ballen, ikke spilleren», skriver formann i Møre og Romsdal FpU, Kristin Tørrissen. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer
Debattinnlegg

Jeg har begynt å bli bekymret for det politiske miljøet i Norge. For å gjøre en ting klart; ingen partier har rent mel i posen, heller ikke vi i Fremskrittspartiet. Likevel mener jeg at noen er langt verre enn andre hva gjelder drittsnakk om politiske kollegaer. Den siste uka har debatten rast i både nasjonale og internasjonale medier om Frp som et høyreekstremt og høyrepopulistisk parti. Noen har slengt rundt seg med løse påstander, andre har skrevet lange avhandlinger om det skumle, høyrepopulistiske Frp som jeg mener absolutt ikke har rot i virkeligheten. Uenighet er bra, og det er viktig. Vi skal diskutere politikk, og vi skal respektere ytringsfriheten. Det er det demokratiet handler om. Alle de politiske partiene i Norge har én ting til felles: De vil jobbe for at Norge fortsatt skal være verdens beste land å bo i. De har et genuint ønske om å løse statens oppgaver til det beste for hver enkelt innbygger. Forskjellen er at de alle har ulike meninger om hvordan oppgavene best løses.

Politikk skal være gøy å drive med. Det skal være givende og meningsfylt. Å være samfunnsengasjert er, etter min mening, noe av det viktigste man kan gjøre. Da er det utrolig viktig at vi som politikere sørger for at politikk er nettopp gøy, givende og meningsfylt. Vi har et felles ansvar for det politiske miljøet i Norge. Vi har et felles ansvar for å få innbyggerne våre til å engasjere seg og for at vi som politikere har tillit i befolkningen.

Som FrP-er har jeg måttet tåle å bli møtt med mange fordommer og urimelige angrep mot meg selv og politikken. Jeg har måttet tåle å få direkte personangrep og å bli kalt ting som er langt utenfor rimelighetens grenser. Rasist, fascist, ondskapsfull, dum - listen er lang. Jeg har til og med måttet finne meg i å bli fortalt at jeg har Utøya-ofrenes blod på hendene. Dette gjør at politisk aktivitet til tider ikke føles like gøy, meningsfylt og givende. Det er karakteristikker som er langt utenfor grensen for hva man skal måtte finne seg i som politisk aktiv. Denne typen oppførsel gjør meg oppgitt og provosert. Det er mobbing og det er direkte forkastelig. Er det virkelig sånn vi vil at det politiske miljøet i Norge skal være? I tilfelle er det ikke rart at flere innbyggere har fordommer mot politikere. Det er ikke rart at man har vanskelig for å engasjere befolkningen politisk. Vi skal diskutere hverandres politikk, med gjensidig respekt for hverandre. Alle har et felles ansvar for hvordan man ytrer seg og snakker om hverandre. Vi skal ta ballen, ikke spilleren.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.