FAVORITT Linnea Dale gikk videre fra første semifinale i MGP 2014. Dagbladets anmelder har bestemt seg, han vil ha Dale videre til København. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FAVORITT Linnea Dale gikk videre fra første semifinale i MGP 2014. Dagbladets anmelder har bestemt seg, han vil ha Dale videre til København. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Har vi fått vinneren av årets norske MGP-låt allerede?

Enig med Eidsvåg.

Fredagens delvinnere: Mo, Linnea Dale og Dina Misund. Disse tre gikk videre til Melodi Grand Prix-finalen neste lørdag.

Tre av fem delfinalister går til denne finalen. Burde man heller være hardere og bare slippe en eller to videre? To av fem artister, ja - NRK om det. I år har statskanalen valgt å legge alle tre delfinaler til samme helg.

Denne konsentrasjonen virker naturlig og fornuftig, ikke bare i forhold til kostnader. Likevel, introen med programlederne, åpningsshowet med dansere og trøkket rundt igangkjøringa viser at dette fungerer - fra tv-kroken.

Mo, Linnea og Dina, tre av de beste artistene - ikke bare i gårsdagens delfinale, men hvis vi ser alle 15 under ett, går videre.

«Heal» viser at Mo er en like dyktig danser som han er sanger. Låtskriver Laila Samuelsen er en god håndverker og vet å trykke på de riktige knappene. En av beste finalistene, men usikker på trøkket vil holde i en europeisk finale. Mo mangler saft og sevje.

«Needs» med Dina er en liten pop- og country-perle i Ida Jenshus-landskap. Vakker og småmelankolsk - men veldig stillestående. Fortjener å gå videre, men vil ikke ha en snøballs sjanse i en helvetes varm Eurosong-finale.

Linneas «High Hopes» har krøpet innunder huden min. Låta er varm og hypnotisk. Det er jaggu dama også. Dette kan og skal vi sende til København i mai. Hvis jeg får bestemme. Jeg veit det er tidlig å utrope en vinner midtveis i den første av tre delfinaler. Kanskje står mott hovmod for fall.

Bjørn Eidsvågs andre hjem er vel Twitter, og han mener at Linnea Dale bør representerer Norge i København i mai 2014. Eidsvåg har teft, det har snart 40 år som popartist bevist, men han bør vel høre alle delfinalistene.

Det har undertegnede. Og derfor er jeg enig impulsivt med Eidsvåg. Litt irriterende å være det, er både yngre og ønsker å framstå som mer motstrøms enn ham. Men det å se potensialet i lovende artister det kan han. Neste år får vi kanskje en duett med Eidsvåg og Linnea?