Har vi glemt likeverdet?

Jeg er ikke overrasket over disse historiene.

FLAU: Leder av Fellesforbundet Arve Bakke er flau over buingen på Anette Trettebergstuen under demonstrasjonen mot vikarbyrådirektivet. 
Foto:  Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FLAU: Leder av Fellesforbundet Arve Bakke er flau over buingen på Anette Trettebergstuen under demonstrasjonen mot vikarbyrådirektivet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fellesforbundets ungdomssekretær Linn Pilskog skrev i Dagbladet i går om temaet «unge jomfruer og gamle griser». Hun viste til at hun selv ved en anledning ble tiltalt på denne måten av en godt voksen mann: «Unge jomfru, nå skal du høre på meg...»

Videre pekte hun på det som skjedde under den politiske demonstrasjonen som fagbevegelsen hadde mot vikarbyrådirektivet ei tid tilbake. Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen ble buet mot og attpåtil kalt «hore» av enkelte tilhørere under protesten utenfor Stortinget.

Jeg er ikke overrasket over disse historiene. De forteller om hersketeknikker og om en nedlatende holdning til likestilling mellom kjønnene. Men de viser også tydelig at noen mangler respekt for andre mennesker og for den likeverd som vi i fagbevegelsen har kjempet for i alle år. Historiene viser dessverre også at mange rett og slett ikke har folkeskikk!

Jeg holdt selv appell på Youngstorget og deltok i protestmarsjen til Stortinget. Vi ble møtt av en sterk og dyktig stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Anette Trettebergstuen har hele tida argumentert for saken om vikarbyrådirektivet på en reflektert og grundig måte. I denne saken er hun uenig med oss, men skulle ikke vi som protesterte mot vikarbyrådirektivet møte henne på samme måte som hun møtte oss denne dagen? Med argumenter, respekt og likeverd?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer