Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Harald, du vet jeg elsker landet ditt

Michael Douglas hyllet sin norske venn, rett etter kreftbehandlingen.

ROSER ZWART: Michael Douglas forteller i «Litt av et liv» at han håper å få jobbe med Harald Zwart igjen. 
Foto: NRK
ROSER ZWART: Michael Douglas forteller i «Litt av et liv» at han håper å få jobbe med Harald Zwart igjen. Foto: NRK Vis mer

(Dagbladet): Videohilsenen fra Douglas er en del av NRK-programmet «Litt av et liv» som sendes på lørdag. I videoen ser en tydelig redusert Douglas inn i kamera, mens han forteller hvor høyt han verdsetter den norske Hollywood-regissøren.

- Elsker Norge - Harald, du er morsom og veldig høflig, sier Douglas før han forteller at han var på utkikk etter en «fresh» regissør til filmen «One Night At McCool?s» da han først ble gjort oppmerksom på nordmannen. Hollywood-legenden fikk tilsendt et såkalt showreel, en videooversikt over noen av Zwarts reklamefilmer.

- Jeg så på den, og det var fantastisk. Vi hadde et møte og Harald hadde litt aksent og så ut som en professor, så jeg klarte ikke å finne ut hvor han kom fra. Harald, du vet at jeg elsker landet ditt. Jeg har vært på Rjukan og i Bergen, og det er mange fantastiske ting med Norge, men komedie står ikke øverst på lista. Du har imidlertid bevist at du er mer enn kapabel, og du gjorde en fantastisk jobb, forteller stjerna.

Kjempet mot kreften I høst ble det kjent at Douglas var rammet av strupekreft, og skuespilleren gjennomgikk omfattende stråle- og cellegiftbehandling for å bli kvitt tumoren. Denne uka kom nyheten om at hans kone, skuespiller Catherine Zeta-Jones, lider av bipolar lidelse og har vært innlagt på mentalsykehuset Silver Hill Hospital i Connecticut, som en reaksjon på det hun og ektemannen har gjennomgått.

Et tøft år til tross, videohilsenen til «Litt av et liv» var noe av det første Douglas gjorde etter å ha vunnet kampen mot kreften. Det bekrefter Linn Sandberg Skarstein, prosjektleder for programmet.

- Vi var spente på om Douglas ville stille opp, tatt i betraktning at han nylig har vært veldig syk og naturlig nok holdt en lav profil. Men han og Harald har jobbet mye sammen og kjenner hverandre godt, så han svarte umiddelbart ja da vi spurte, sier Sandberg Skarstein.

Vil jobbe mer med Zwart Michael Douglas understreker at han håper å få jobbe med nordmannen igjen.

POPULÆR: Superstjernene hyller den norske filmskaperen Harald Zwart. Her er han fotografert i Los Angeles sammen med kona Veslemøy. 

Foto: Richard Eriksen
POPULÆR: Superstjernene hyller den norske filmskaperen Harald Zwart. Her er han fotografert i Los Angeles sammen med kona Veslemøy. Foto: Richard Eriksen Vis mer

- Harald, jeg hyller deg for alt det gode arbeidet du har gjort, og jeg kan ikke vente til neste gang vi får jobbe sammen, sier Douglas.

I programmet forteller også Harald Zwart og kona Veslemøy om sitt forhold til «Wall Street»-stjerna.

- Han var jo den første vi begynte å jobbe med, og han lærte oss gode lærepenger. Han sier at «vi er jo ikke monstre her i Hollywood. Vi er snille mennesker og alle er interessert i det samme. Å lage en god film,» forteller Zwart.

Også komistjernene John Cleese og Steve Martin har tatt seg til til å spille inn videohilsener til Harald Zwart, som i programmet blant annet forteller om oppveksten i Fredrikstad.

Roses av humorlegender - Det er godt å se deg igjen min venn, for jeg likte så godt å jobbe med deg på «Pink Panther 2», sier John Cleese som omtaler regissøren som en «nice little Norwegian guy».

STJERNEPAR: Denne uka kom nyheten om at Michael Douglas' kone, skuespiller Catherine Zeta-Jones, lider av bipolar lidelse og har vært innlagt på mentalsykehuset Silver Hill Hospital i Connecticut, som en reaksjon på det hun og ektemannen har gjennomgått. Dimitrios Kambouris/Getty Images for Glamour Magazine/AFP
STJERNEPAR: Denne uka kom nyheten om at Michael Douglas' kone, skuespiller Catherine Zeta-Jones, lider av bipolar lidelse og har vært innlagt på mentalsykehuset Silver Hill Hospital i Connecticut, som en reaksjon på det hun og ektemannen har gjennomgått. Dimitrios Kambouris/Getty Images for Glamour Magazine/AFP Vis mer

- Harald har en fin sans for komedie, og alt han tar i er bare magisk. Hva annet skulle jeg si?, fleiper Martin.

- Han er også så pen. Harald er en av de peneste mennene jeg tror jeg noensinne har sett. Det er veldig gøy å være med ham, og han har en flott personlighet, utdyper Martin.

Prosjektleder Sandberg Skarstein forteller at de internasjonale superstjernene var positivt innstilte til programmet.

- Harald har jo sitt liv og virke i Hollywood, og har jobbet med flere av de aller største stjernene. Det er tydelig at han er svært godt likt, sier Sandberg Skarstein.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media