Harald Eia: - Det er et skikkelig slit når det smeller, og jeg sliter med å få sove

Bård Tufte Johansen (47) og Harald Eia (50) liker fortsatt å provosere, men angrer når etterdrønningene går utover nattesøvnen. 

2016: Foruten å rulle ut en ny sesong av «Brille» på TV Norge har Bård Tufte Johansen og Harald Eia flere prosjekter på gang. Alt slippes i dag.
2016: Foruten å rulle ut en ny sesong av «Brille» på TV Norge har Bård Tufte Johansen og Harald Eia flere prosjekter på gang. Alt slippes i dag. Vis mer
Publisert

- Nå går det mer på hva man orker å stå i. Vi er ertelystne, men ikke like glade i alle reaksjonene. Hvem avsenderen er betyr mye mer nå enn det gjorde før, sier komiker Harald Eia.

- I ettertid handler debatten mer om at man er en priviligert hvit mann på 50 år, enn om hva man faktisk har sagt, supplerer makker Bård Tufte Johansen.

Eia og Tufte Johansen har akkurat blitt bedt om å sette en diagnose på norsk offentlig debatt. Foruten å drive med satire og humor på fulltid hos NRK, og seinere TVNorge, har primært Eia, men også Tufte Johansen, opp gjennom åra sparket godt fra seg i offentligheten. De har imidlertid kjølt ned temperaturen betraktelig.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer