Harald Eia beklager fedmepreik

Lederen i Landsforeningen for overvektige reagerer sterkt på uttalelsene den kjente TV-profilen kommer med i NRK-programmet «Eit feitt liv». Ikke ment som en skjennepreken, svarer Eia.

REAGERER: Ronny Brede Aase har en BMI som tipper over i såkalt alvorlig fedme. Hva bør han gjøre med det, spør programlederen i «Eit feitt liv». Harald Eia er tydelig i sin uttalelse. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I NRK-programmet «Eit feitt liv» intervjuer programleder Ronny Brede Aase kringkasterkollega Harald Eia om idealet «slank» og overvekt i et samfunnsperspektiv.

Tilnærmingen Eia, som foruten å være en profilert komiker og programleder, også er utdannet sosiolog, har til tematikken i TV-sekvensen, får lederen i Landsforeningen for overvektige til å reagere sterkt.

- Hans uttalelser om overvekt og fedme kan i beste fall sees på som spissformulert synsing med underholdning som mål, for særlig forankret i kunnskap er det ikke, sier Mari-Mette Graff til Dagbladet.

- Egoisme i det

I TV-sekvensen, hvor Eia diskuterer med Brede Aase, argumenterer Eia blant annet for at det ikke er en privatsak hvordan vi ser ut, og begrunner det med at velferdsstaten og skattebetalerne på sikt må ta regningen for dem som blir syke som følge av en usunn livsstil.

Å være overvektig er en type egoisme, sier Eia til Brede Aase. Videre kaller han helseproblemer som følge av fedme for selvpåført og ironiserer vekk Brede Aases spørsmål om ikke overvekt er en sykdom.

Uttalelsene får Graff til å steile. Hun mener Eia moraliserer overfor overvektige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer