- Harald Eia er i 40-årskrise

Mannsforsker mener Harald Eia (44) har personlige grunner til å lage «Hjernevask».

INGEN SPØK Å BLI JOURNALIST: - Jeg skjønner at folk ikke tar meg seriøst, sier Harald Eia om debuten som forskningsjournalist. Mannsforsker Jørgen L. Lorentzen mener Eia er motivert av sin 40-årskrise. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
INGEN SPØK Å BLI JOURNALIST: - Jeg skjønner at folk ikke tar meg seriøst, sier Harald Eia om debuten som forskningsjournalist. Mannsforsker Jørgen L. Lorentzen mener Eia er motivert av sin 40-årskrise. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Mannsforsker Jørgen L. Lorentzen var i går første mann som ble stilt til veggs i Eias «Hjernevask» på NRK1. I programserien vil den tidligere komikeren vise at norske samfunnsforskere tar feil når de, etter hans mening, avviser, biologiske forklaringer på hvem vi er — og hvorfor vi gjør ting.

I forkant av premieren møttes Jørgen L. Lorentzen og Harald Eia til debatt i «Aktuelt» på NRK2. Her kom mannsforskeren med en saftig karakteristikk av Eia:

— Jeg opplever deg som en nyfrelst mann i midten av 40-åra — i krise.

Overfor Dagbladet utdypet han dette:

— Han er i en overgangsfase og stiller spørsmål ved grunnleggende sannheter. Du vet, han er i en krisesituasjon, skilsmisse og greier, sier Lorentzen.

Og slik svarer Eia:

—Det nytter ikke å argumentere mot dette. Jeg taper alle debatter hvor dette trekkes opp. Men selv om jeg har 40-årskrise, kan det vel hende jeg har noen poenger likevel?

Forutinntatt?I likhet med flere av avisenes TV-anmelderne, synes Jørgen L. Lorentzen at Harald Eia har klart å lage underholdende TV. Men han mener det er problematisk at Eia er forutinntatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer