Harald Eia med Norges mest delte innlegg: - Takk, Sylvi

Det erkjennende kåseriet er på få timer delt blant tusenvis av nordmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Når hun tar møkkajobben med å være streng grensevokter som lukker døren i ansiktet på flest mulig flyktninger, kan jeg fortsette å gjøre det Arnulf Øverland harmdirrende fordømmer, å sitte trygt i mitt hjem og si: Det er sørgelig, stakkars dem!», skriver humorist og sosiolog Harald Eia i et kåseri i Ytring-spaltene til NRK i dag.

Innlegget har definitivt fått bein å gå på. Kun få timer etter publisering er det Norges mest delte innlegg i sosiale medier, ifølge Storyboard.

Eia sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere innholdet ytterligere.

Eia tar i kåseriet utgangspunkt i Dagbladets Ipsos-undersøkelse fra forrige uke om innvandring- inkluderingsminister Sylvi Listhaug (Frp) hvor det kom fram at 55 prosent av Norges befolkning mener den kontroversielle statsråden gjør en god jobb.

- Takk, Sylvi «Frp-Sylvi splitter Norge» var blant overskriftene, og Eia mener tallene viser hvordan mange som er uttalt kritiske til Listhaugs arbeid mer eller mindre egentlig støtter henne. Inkludert Eia selv.

Derfor takker han Listhaug for at han utad slipper å dele sine bekymringrer for hvordan flyktningstrømmen påvirker Europa og Norge, og at han dermed kan konsentrere seg om å opprettholde et image som snill og omtenksom.

«Mens Sylvi bare har ansvaret for innvandring og integrasjon, har jeg et mye større ansvar. Jeg er pappa til to døtre, jeg har venner og naboer, jeg har en kjæreste. Og for dem vil jeg fremstå som et godt og aktverdig menneske. For dem vil jeg jo ikke vise mine bekymringer, min frykt for fremtiden.», skriver humoristen og fortsetter:

- Ha selvbedraget intakt «Foran dem vil jeg ikke rope med skingrende stemme: «Det kommer masse folk hit til et av verdens rikeste land, uten kvalifikasjoner, uten språkkunnskaper! De kommer til å undergrave velferdsstaten!» For, så med, panikk i stemmen, å hvese: «Nesten alle sammen som kommer er jo menn! Dette går ikke! Vi må skalke lukene og stanse lekkasjene! Nå!»

Eia trekker også fram mer oppsiktsvekkende tall fra undersøkelsen som blant annet viser at 40 prosent av dem som stemmer Arbeiderpartiet synes Sylvi gjør en god jobb.

«Fordi, tror jeg, de som meg innerst inne er takknemlige for at Sylvi er laget av et så hardt og kaldt metall at vi andre kan fortsette å leve i anstendighet, med selvbedraget intakt. Et selvbilde som sier at vi bryr oss om alle mennesker i hele verden, og ikke først og fremst oss selv og de andre fem millionene som bor trygt innenfor landets grenser.»

- Setter pris på støtten Etter hun ble informert om undersøkelsen forrige uke uttrykte Listhaug sin takknemlighet for resultatet, og uttalte at støtten hjelper henne når hun trenger det.

- Jeg vil takke for den store støtten, og spesielt til de som nesten hver dag sender meg håndskrevne brev, blomster, støtteerklæringer og e-post. Det setter jeg stor pris på, og det gir meg et løft når det blåser som verst, fortalte hun.

Dagbladet har vært i kontakt med justisdepartementet. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug ønsker ikke å kommentere Harald Eias innlegg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer