Harald Eia med Norges mest delte innlegg: - Takk, Sylvi

Det erkjennende kåseriet er på få timer delt blant tusenvis av nordmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Når hun tar møkkajobben med å være streng grensevokter som lukker døren i ansiktet på flest mulig flyktninger, kan jeg fortsette å gjøre det Arnulf Øverland harmdirrende fordømmer, å sitte trygt i mitt hjem og si: Det er sørgelig, stakkars dem!», skriver humorist og sosiolog Harald Eia i et kåseri i Ytring-spaltene til NRK i dag.

Innlegget har definitivt fått bein å gå på. Kun få timer etter publisering er det Norges mest delte innlegg i sosiale medier, ifølge Storyboard.

Eia sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere innholdet ytterligere.

Eia tar i kåseriet utgangspunkt i Dagbladets Ipsos-undersøkelse fra forrige uke om innvandring- inkluderingsminister Sylvi Listhaug (Frp) hvor det kom fram at 55 prosent av Norges befolkning mener den kontroversielle statsråden gjør en god jobb.

- Takk, Sylvi «Frp-Sylvi splitter Norge» var blant overskriftene, og Eia mener tallene viser hvordan mange som er uttalt kritiske til Listhaugs arbeid mer eller mindre egentlig støtter henne. Inkludert Eia selv.

Derfor takker han Listhaug for at han utad slipper å dele sine bekymringrer for hvordan flyktningstrømmen påvirker Europa og Norge, og at han dermed kan konsentrere seg om å opprettholde et image som snill og omtenksom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer