Harald Eia slår tilbake mot kritikk

Storm rundt programmet «Hjernevask».

PÅ OFFENSIVEN: Harald Eia stiller norske forskere til veggs i det nye programmet «Hjernevask». Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
PÅ OFFENSIVEN: Harald Eia stiller norske forskere til veggs i det nye programmet «Hjernevask». Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet):Harald Eias program «Hjernevask» får massiv kritikk allerede før det kommer på lufta - etter planen i januar. Nå kjemper den kjente NRK-humoristen hardt for å bli tatt seriøst.

Sosiologiprofessor Willy Pedersen gikk hardt ut i søndagens Aftenposten og fortalte at han ønsker å trekke seg fra Eias program. Han føler seg lurt da han ble intervjuet om motsetningene mellom arv og miljø.

- Avhørssituasjon- Intervjuene hadde form av en avhørssituasjon som ligner på den kriminelle blir utsatt for. Det han gjør, er å sette deg i en ekstrem pressituasjon der eneste hensikt er å vippe deg av pinnen, sier Pedersen til Aftenposten. 

En rekke forskere er intervjuet til programserien, og flere skal være skeptiske til Harald Eia.

Nå slår Eia tilbake i Dagbladet:

- Jeg vet at det har vært misnøye blant forskere. Kanskje er de ikke vant til å bli presset i intervjuer. Jeg stiller spørsmålene som journalister vanligvis ikke stiller, fordi de ikke kan nok om feltet, sier Eia til Dagbladet.

Sosiologen kan ikke fri seg fra å komme med en saftig karakteristikk av det akademiske miljøet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer