Harald Eias sketsj ble virkelighet: Krøll i Danmark medførte kjempebestilling på melk

Som i den berømte sketjsen fra «Uti vår hage» bestilte dansk butikk for mye melk. Forskning viser også at dansk er vanskeligere å forstå enn norsk og svensk.

KAMELÅSÅ PÅ EKTE: Kommunikasjonssvikt i den danske butikken sørget for en vanvittig stor melkebestilling. Akkurat som i Atle Antonsen, Harald Eia og Bård Tufte Johansens berømte sketsj fra «Uti vår hage». Foto: Lise Åserud Scanpix / Facebook
KAMELÅSÅ PÅ EKTE: Kommunikasjonssvikt i den danske butikken sørget for en vanvittig stor melkebestilling. Akkurat som i Atle Antonsen, Harald Eia og Bård Tufte Johansens berømte sketsj fra «Uti vår hage». Foto: Lise Åserud Scanpix / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Få «Uti vår hage»-sketsjer huskes like godt som Bård, Harald og Atles sleivspark til danskene.

I den såkalte «Kamelåså-sketsjen» har det danske språket «kollapset til meningsløse, gutterale lyder», som Atle Antonsens karakter selv sier. Danskene forstår hverandre ikke lenger, hevdes det.

Problemet er bare: Ingen i Danmark våger å innrømme den flaue kommunikasjonsblemma, ifølge «Uti vår hage»-gjengens vitsing.

I den berømte sketsjen møter vi blant annet melkemannen som utnytter situasjonen med å sende bestillinger på 1000 liter melk til sine kunder.

Nå har melkeglippen fra sketsjen skjedd i virkeligheten også. 

Danske gjorde som Eia og co.  Ved Rema 1000 i Stensved bestilte butikksjefen ved en feil 160 containere med melk, framfor de 15 han egentlig behøvde. Altså mer enn ti ganger for mye melk. 

Kjøpmann Johnny Nielsen ved Rema 1000 i Stensved ler av det hele, men understreker at det var datafeil - ikke språkkrøll - som medførte den voldsomme bestillinga.

- Prisen på melk endret seg i Danmark i helga, og hadde falt, noe jeg ikke var blitt oppmerksom på. Så jeg gjorde som jeg vanligvis gjør, bestilte 15 kasser med melk, men så kom det plutselig mye, mye mer enn jeg hadde tenkt, sier Nielsen til Dagbladet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.