Harald gjør Hollywood-komedie

Allerede i august setter Harald Zwart seg i regissørstolen i Hollywood. Da starter opptakene på komedien han skal lage for 20th Century Fox.

HOLLYWOOD EVENTYR: Filmregissøren Harald Zwart er headhuntet til Hollywood. Hans første amerikanske film blir en komedie med masse action.

Av BENTE FRØYTLOG

Filmen skal etter planen få premiere neste sommer.

- Agenten min sier at dette er rene Askepott-historien, ler Harald - som aldri hadde trodd at hans ville barndomsdrømmer skulle gå i oppfyllelse. Nå gleder han seg som en guttunge til å jobbe i smørøyet av filmindustrien.

Underholdningsgiganten 20th Century Fox har hyret ham inn til å gjøre en film, og har i tillegg sikret seg opsjon på nok en film med nordmannen.

Verdenslanseres

Hemmelighetskremmeriet rundt Haralds Hollywood-eventyr er fremdeles stort.

- Jeg kan ikke si hvor stort budsjettet er, men det er midt på treet i amerikansk målestokk. Filmen skal verdenslanseres, sier han.

Skuespillerlista kan han heller ikke røpe ennå.

- Men jeg er veldig fornøyd med han som er foreslått til hovedrollen. Jeg har sett ham i en annen film, og han er god.

Falt for manus

Det var Harald Zwarts internasjonale reklamefilmer som sikret ham kontrakten med 20th Century Fox. Filmfolkene hadde ikke engang sett hans spillefilmdebut «Hamilton». Flere andre Hollywood-selskaper, deriblant Steven Spielbergs Dramworks, var interesserte i den norske - og for dem ukjente - regissøren. Han får også med seg sin faste samarbeidspartner Tom Gulbrandsen på settet.

- Det var manuset fra Fox jeg falt for. Jeg må elske det jeg gjør, og det kommer jeg til å gjøre med dette prosjektet.

Forarbeidene på filmen begynner like etter påske. Da flytter Harald Zwart og kona Veslemøy Ruud til Hollywood - for minst ett år.