Harald og Bård i fritt fall

Bård Tufte Johansen og Harald Eia har mistet nærmere 220 000 seere siden premieren for tre uker siden.

MISTER GREPET: Bård Tufte Johansen, alias Gunnar Veistad i Helsedirektoratet, er i ferd med å miste grep for egen tv-omsorg. Foto: Agnete Brun
MISTER GREPET: Bård Tufte Johansen, alias Gunnar Veistad i Helsedirektoratet, er i ferd med å miste grep for egen tv-omsorg. Foto: Agnete BrunVis mer

(Dagbladet): Dette er et dramatisk fall, og kan tyde på at humorduoen er i ferd med å miste grepet på seerne.

På tre uker har «Storbynatt» mistet 40 prosent av seerne.

Ned ned ned På premieren for tre uker siden hadde Bård Tufte Johansen og Harald Eia hele 570000 seere. Uka etter falt interessen og seertallene med ca. 100 000. Siden har de ligget på om lag 470 000.

Men torsdag ble de bare sett av 353 000.

Kristian Tolonen i NRK mener det kan skyldes at TV2 hadde gode seertall med «Torsdag kveld fra Nydalen», som hadde sesongavslutning.

Avviser mediekritikk Det har stormet rundt «Storbynatt», som har måttet tåle mye kritikk i mediene. To av de som har fått mest oppmerksomhet rundt kritikken av programmet er kulturredaktør Sarah Sørheim i Klassekampen og Anders Heger i Dagsavisen.

- Jeg tror ikke det har noe med de negative oppslagene om «Storbynatt». Det er sjelden vi ser at aviskommentatorenes meninger speiles i seertallene, sier Tolonen.

I går ble det også kjent at programmet ikke fortsetter neste år, selv om NRK har opsjon på å forlenge avtalen med Eias og Johansens selskap.

«Team Antonsen» topper TV2 opplyser at «Torsdag kveld fra Nydalen» hadde 424000 seere, opp fra 379000 uka før.

NED 40 PROSENT: Harald Eia og Bård Tufte Johansen har mistet 40 prosent av seerne siden premieren for tre uker siden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NED 40 PROSENT: Harald Eia og Bård Tufte Johansen har mistet 40 prosent av seerne siden premieren for tre uker siden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

I snitt har TV2-suksessen hatt 400 000 seere denne sesongen. Og det blir mer moro fra Nydalen-gjengen neste år.

- Snittet for «Storbynatt» er på 462 000 for alle programmene samlet så langt. Det er over gjennomsnittet for programmer med Bård og Harald, sier Tolonen.