Harald og Elsa tar «svenskebåten»

- Hyra er bra, flirer Harald Heide Steen jr. Han er klar for nok en showsommer til sjøs - denne gangen med Elsa Lystad som munnrapt mannskap om bord på «svenskebåten» M/S «Bohus».

- Vi betaler «sjømannsskatt». Det gjør det hele så fordelaktig, knegger Harald.

I fjor showet han mutters alene på båten mellom Sandefjord og Strömstad, så i år var det på tide å få seg damefølge. Showet har fått den passende tittelen «Sjøsprøyt», og premieren finner sted på bøljan blå den 28. juli.

- Dette er ikke danskebåten. Turen tar fem timer, og på den tida rekker ikke folk å drikke seg fulle engang, blunker Harald.

- Dessuten må alle som skal se på oss, kjøpe egen billett i tillegg til båtbilletten, legger han til.

- Gud ja, ellers ville jeg aldri blitt med, sier Elsa, skrekkslagen ved tanken på å opptre foran et lite interessert taxfree-publikum. Men hun var ellers ikke vanskelig å be.

- Alle vet jo hvor glad jeg er i Harald! Han kunne vært lillebroren min. Jeg har ikke ledd så mye av noen andre. Harald har en stor del av æren for gleden jeg føler ved å være i dette faget, forklarer Elsa rørt.

Primadonna

Komidronningen har jobbet sammen med Harald Heide Steen jr. siden han og Rolv Wesenlund var de gærneste gutta i bransjen på begynnelsen av 60-tallet.

- Det var Harald og Rolv som lærte meg mange nye, stygge ord, slike man ellers ikke kunne si høyt. Etter det ble livet helt annerledes, forsikrer Elsa lattermildt.

- Klart vi var hyppe på Elsa. Det var ikke så mange komedienner på den tida. Jeg så Elsa som tannløse Minda i «Trost i taklampa» på Det Norske Teatret, og hun var det morsomste jeg hadde sett. Da vi skulle ha en kvinnelig primadonna i «Lysthusrevyen», var hun selvskreven, mimrer Harald.

«Perverse» fans

I «Sjøsprøyt» blir det gjensyn med mange av Harald og Elsas gamle rollefigurer. Men de nekter plent å røpe hvilke typer som dukker opp.

- De figurene som fremdeles lever, og som publikum er glad i, kommer nok. Men det er ikke sikkert at de sier det samme som i fjor. Det skjer jo så mye rart her i verden, sier Harald.

- Hva med fornyelsen?

- Fornyelse og fornyelse, jeg er jo den jeg er. Selv om jeg kunne tatt plastiske operasjoner, sier Harald.

- Vi er store personligheter begge to, fleiper Elsa.
- Det finnes til og med noen som liker meg, ler hun. - Men det er stort sett de perverse typene!

«Sjøsprøyt» spilles på M/S «Bohus» mellom Sandefjord og Strömstad fra 28. juli til 10. august.