SLUTTER: Harald Stanghelle slutter som redaktør i Aftenposten, men skal fortsatt skrive kommentarartikler for avisa. FOTO: NTB Scanpix
SLUTTER: Harald Stanghelle slutter som redaktør i Aftenposten, men skal fortsatt skrive kommentarartikler for avisa. FOTO: NTB ScanpixVis mer

Harald Stanghelle slutter som redaktør

Harald Stanghelle slutter som redaktør i Aftenposten.

Stanghelle har hatt redaktørroller i Aftenposten de siste 18 årene, men vil nå ta fatt på nye prosjekter, skriver Aftenposten.

- Aftenposten har betydd svært mye for meg gjennom mange år. Det er en flott avis med flotte medarbeidere. Når jeg likevel velger å slutte er det fordi jeg ønsker å gjøre noe annet på oppløpssiden av mitt yrkesliv, sier Stanghelle til avisa.

Selv om han slutter som redaktør, vil han fortsatt skrive kommentarartikler for Aftenposten.

Stanghelle ble ansatt som krimjournalist i Aftenposten i 1991. Året etter begynte han som leder av politisk avdeling, og i 1994 ble han nyhetsredaktør i avisa. Året etter, i 1995 gikk han til jobben som sjefredaktør i Dagbladet, en stilling han hadde fram til 2000.

Fra 2014 har han vært redaktør i en fri stilling og vært i Aftenpostens ledergruppe, etter at Trine Eilertsen overtok stillingen som politisk redaktør.