Harald Zwart avviser «Baby Spice»

Prøveleste med Steve Martin & co. i dag.

(Dagbladet.no): Mandag starter innspillingen av «Pink Panther 2» - den store Hollywood-produksjonen med Harald Zwart i regissørstolen.

Tidligere i dag hadde Zwart gjennomlesning av manus med noen av stjernene fra filmen, blant dem Steve Martin, John Cleese, Andy Garcia og Alfred Molina. Én som imidlertid ikke var tilstede, var Emma Bunton, bedre kjent som «Baby Spice» fra Spice Girls.

- Nei, hun skal ikke være med i filmen. Dette var bare noe tabloidpåfunn. Alle som jobber med filmen ble veldig overrasket da vi leste om at hun skulle være med, sier Zwart til Dagbladet.no.

Kysse-trøbbel

Emma Bunton skal ha uttalt at hun hadde fått jobb på «Pink Panther»-filmen i forbindelse med en pressekonferanse der Spice Girls-gjenforeningen ble annonsert. Verdens viktigste filmnettsted - IMDB - har fortsatt Bunton oppført på lista over skuespillere i filmen.

- Vi har jo massevis av andre fantastiske navn med - fra Steve Martin, selvfølgelig, til Bollywood-stjernen Aishwarya Rai, sier Zwart.

Den sistnevnte indiske skuespilleren fikk mye oppmerksomhet da en indisk advokat anmeldte henne for uanstendig oppførsel etter at hun kysset en motspiller i filmen «Dhoom 2».

- Haha, så vi får passe godt på henne, det er vel visse regler man må følge. Neida, jeg tror det kommer til å gå veldig bra. Dette er jo en annen type film.

AVSLAPPET: Mandag starter innspillingen av «Pink Panther 2» i Paris. Harald Zwart står dermed foran sin mest stjernespekkede Hollywood-utfordring til nå. Foto: SCANPIX
AVSLAPPET: Mandag starter innspillingen av «Pink Panther 2» i Paris. Harald Zwart står dermed foran sin mest stjernespekkede Hollywood-utfordring til nå. Foto: SCANPIX Vis mer

Full kontroll

«Pink Panther 2» får et budsjett på drøyt 75 millioner kroner. En anstendig sum, men så spilte også den forrige filmen inn drøyt 890 millioner.

- Jeg er helt avslappet i forhold til budsjettet og størrelsen på produksjonen. Jeg har mine nøkkelpersoner rundt meg. Selv om det er en stor film, så har vi god kommunikasjon, og vi regner med at alt vil gå fint, sier Zwart.

Han avsluttet nettopp innspillingen av «Lange flate ballær 2» i Norge, og vil spille inn «Pink Panther 2» fram til november.

- Hva slags type regijobb er dette? Har du vært kreativt involvert gjennom hele prosessen?

- Det spørsmålet forstår jeg ikke helt, som regissør har jeg så mye kreativ kontroll jeg bare ønsker. Jeg har et nært samarbeid med Steve Martin, som også har jobbet med manuset. Han har jeg en veldig stor respekt for, men det er jeg som er kreativ leder.

Blåser i slakt

Til tross for god inntjening, fikk den første «Pink Panther»-filmen relativt hard medfart av kritikerne.

Heller ikke det bryr Zwart seg nevneverdig om.

- Nei, overhodet ikke. Den første var en stor suksess, og innholdsmessig er dette en helt annen historie, sier Zwart.

«Pink Panther 2»-jobben innebar at Zwart sa fra seg samarbeidet om prosjektet «Hotels for Dogs», som var i planleggingsfasen sammen med Steven Spielbergs DreamWorks. Det har blitt noen år siden forrige Hollywood-film («Agent Cody Banks», 2003) for Zwart - betyr det at han er nødt til å lykkes med denne for å holde USA-karrieren flytende?

- Nei, jeg merker ikke noe press. Jeg gleder meg til dette, og når vi er ferdig med innspillingen har jeg laget to spillefilmer på ett år. Da tror jeg faktisk jeg kommer til å unne meg en liten pause.

INSPEKTØR CLOUSEAU: Steve Martin gjentar sin rolle i oppfølgerfilmen. Og Harald Zwart gleder seg til å jobbe med ham.
INGEN BABY: Emma Bunton kommer ikke til å dukke opp i «Pink Panther 2», ifølge Zwart.