OLJEFONDET: Thomas Gullestad spiller Per Grepp, finansbransjens genierklærte wonderboy, i Harald Zwarts nye tv-serie «Oljefondet». Foto: TVNorge
OLJEFONDET: Thomas Gullestad spiller Per Grepp, finansbransjens genierklærte wonderboy, i Harald Zwarts nye tv-serie «Oljefondet». Foto: TVNorgeVis mer

«Oljefondet»

- Harald Zwart ble holdt igjen i sikkerhetsslusa hos Oljefondet

Thomas Gullestad avslører hvordan «Oljefondet»-produksjonen fikk stifte nærmere bekjentskap med en av finansinstitusjonens strenge sikkerhetsanordninger.

- Jeg tror ikke at min rollefigur hadde fått jobb i det ekte oljefondet. Jeg tror ikke de tolererer «stå-og-skyte-fra-hofta-stil» på Oljefondet, sier Thomas Gullestad (37) til Dagbladet.

Han er på på TVNorges vårlansering for å snakke om kanalens nyeste humorserie, «Oljefondet», som har premiere i januar. Serien er regissert av Harald Zwart, og Thomas Gullestad spiller hovedrollen Per Grepp, fondets übervellykkede sjefinvestor.

Oljefondet-besøk

Under forarbeidet til «Oljefondet» fikk produksjonen innpass på et av de mest bevoktede finansinstitusjonene i Norge, nemlig det ekte Oljefondet.

Det fikk de imidlertid streng beskjed om å holde hemmelig.

- Vi fikk beskjed om å holde helt kjeft om at vi hadde besøkt Oljefondet. De sa: «Først vil jeg bare si at dere ikke må fortelle til noen at dere har vært her», og da gjaldt det selvfølgelig spesielt pressen, sier Gullestad.

Han har åpenbart fått tillatelse til å snakke om besøket i ettertid - men forteller at besøket likevel var strengt regulert.

Sikkerhetssluser

Ifølge skuespilleren var det satt av en time til besøket, som de absolutt ikke måtte gå over. Tre kvarter av den timen ble ifølge Gullestad brukt til å snakke inne på et møterom.

- Så fikk vi på nåde være med på en visning rundt i lokalet, sier han, og forteller at de blant annet fikk se et av finansinstitusjonens mange tradingrom.

De fikk også stifte nærmere bekjentskap med noen av Oljefondets strenge sikkerhetsanordninger.

- Nå er ikke lenger hele Norges gullbeholdning, så vidt jeg vet, plassert i kjelleren der. Men de har fortsatt et systemet der du må registreres med et eget nøkkelkort, forteller Gullestad, og fortsetter:

- Når du skal gå inn slusene, så piper det, og du får gå inn. Da står du inne i en slags liten sylinder. Der blir du veid, og sikkert også målt fra topp til tå. Og så åpner døra seg.

- En bagett for mye

Når du skal ut igjen, er det samme prosedyre, forklarer skuespilleren. Da matcher datamaskinen vekta di med den du hadde da du gikk inn.

Det var her regissør Harald Zwart endte opp i en aldri så liten situasjon. Da teamet hadde vært der for å vise fram to episoder av den nye humorserien, var det nemlig satt ut masse mat, deriblant bagetter.

DEN 12. MANN: Thomas Gullestad hadde sin skuespillerdebut med Zwart-regisserte «Den 12. mann». Her sammen med kona Jenny Skavlan (32). Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DEN 12. MANN: Thomas Gullestad hadde sin skuespillerdebut med Zwart-regisserte «Den 12. mann». Her sammen med kona Jenny Skavlan (32). Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg husker at Zwart spiste to, for han var veldig sulten. Så lurer jeg på om han hadde spist en bagett for mye - og da ble han stoppet, og ble stående inne i den slusa, forteller Gullestad.

Han fortsetter:

- Det gikk heldigvis ingen alarm, og ble ingen lockdown, men jeg syntes det var veldig gøy.

- Altoppslukende

Gullestad hadde sin skuespillerdebut med filmen «Den 12. mann», også den regissert av Harald Zwart. Han forteller at han opplever det som ekstremt intenst å være skuespiller.

- Det er veldig altoppslukende å jobbe med det her, og det er digg fordi man glemmer på en måte verden rundt. Det er det man jobber med der og da som er det aller viktigste, forteller han, og legger til:

- Det er litt skremmende hvor oppslukende det er også. Det krever noe av hjernen din hele døgnet. Det er ikke bare å være på innspilling, det er en prosess.

Agent i USA

På tross av at han opplever jobben som svært krevende, avslår Gullestad absolutt ikke muligheten for at det blir mer skuespill på ham framover.

- Jeg jobber aktivt for det. Jeg har blant annet fått meg agent «over there», og gjør prøvefilminger og styrer og ordner, avslører han, og fortsetter: - Hvis dette går bra, vil det jo fort bli en sesong to.

Men han er ikke sikker på om han kommer til å bli skuespiller på fulltid. Han beskriver seg selv om en opportunist, som liker å hoppe på nye ting og gode ideer, uavhengig av hva det er.

Han sier han for eksempel godt kunne tenke seg å lage flere TV-program sammen med kompisen sin Esben «Dansken» Selvig. De to er også kjent fra hiphop-gruppa Klovner i Kamp.

KOMPISER: Thomas Gullestad og kompis Esben Selvig er kjent som duoen Dansken og Fingern. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
KOMPISER: Thomas Gullestad og kompis Esben Selvig er kjent som duoen Dansken og Fingern. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- Jeg har jo et band og et musikkselskap jeg driver ved siden av. Jeg tror ikke det er sånn at jeg går hundre prosent inn i det, men mer sånn at jeg gjør det til en hatt jeg kan ta på, som en av mange hatter, forklarer han.

Venter sitt andre barn

På hjemmebane skjer det også store ting for 37-åringen. I starten av november kunne hans kone Jenny Skavlan (32) avsløre på Instagram at de venter sitt andre barn.

Fra før av har de datteren Åse (2), som venter spent på å bli storesøster.

- Hun har skjønt at hun skal bli storesøster. Rett etter at vi fortalte det, ville hun gjerne se på «Ra Ra, den bråkete løven» på TV, så ja. Hun var passe interessert, sier han til Dagbladet, og fortsetter:

- Nei da, jeg tror hun gleder seg veldig. Men det å forstå mage og sånt er litt vanskelig akkurat nå, tror jeg.

Paret har ennå ikke annonsert når de har termin, men har sagt at barnet er ventet på vårparten. 37-åringen kan også fortelle at de har funnet ut hvilket kjønn det kommende barnet har, men at de har bestemt seg for å ikke avsløre det riktig ennå.

Den lille familien på tre, som snart blir fire, bor i en villa på Oslos vestkant. Selv om han gleder seg til å få «gjengen sin» på plass til våren en gang, tror han at det tidvis kan bli litt folksomt.

- Jeg vet ikke helt hvordan det er å bli tobarnsfar. Jeg tror det blir dobbelt så masete og dobbelt så hyggelig. Jeg liker tanken på å være en gjeng, og nå blir vi fire stykker hjemme til enhver tid. Det blir helt sykt. Jeg er glad i å være alene i ny og ne, så det blir satt på prøve, forteller han.