Harald Zwart-film selger som hakka møkk i Cannes

Den norske regissøren starter filminga i sommer.

STOR INTERESSE: Internasjonale filmdistributører har trua på den norske regissøren Harald Zwart (44), her fotografert i Los Angeles. Foto:  Wad/Lund
STOR INTERESSE: Internasjonale filmdistributører har trua på den norske regissøren Harald Zwart (44), her fotografert i Los Angeles. Foto: Wad/LundVis mer

I dag starter den årlige filmfestivalen i Cannes, som i tillegg til å samle stjerner i blitzlys og brisne bloggere på rivieraen er en av verdens viktigste markedsplasser for neste års filmer.

Innkjøperne venter imidlertid ikke på den offisielle åpningen før de kaster seg over titlene de har mest tro på.

I dag kan Variety melde at produsentene av Harald Zwarts neste film, som starter innspillingen først i august, allerede er i ferd med å gå tom for rettigheter å selge.

Verden rundt
I Cannes er filmen allerede solgt til distributører som dekker Australia, Italia, Skandinavia, Sør Korea, Hong Kong, Latin-Amerika og Øst-Europa.

Tidligere er filmen sikret kinovisninger i USA, Tyskland, Spania, Midt-Østen og flere store asiatiske territorier.

En avtale om distribusjon i Storbritannia skal være under forhandling.

Unge stjerner Fredrikstad-kællens femte store Hollywood-film heter «The Mortal Instruments: City of Bones», skal spilles inn i Toronto og New York, og er basert på den første av Cassandra Clares serie av fantasyromaner, som er enormt populære blant unge lesere.

Oppfølgerpotensialet og milliardene som er generert av Harry Potter-, Twilight- og Hunger Games-filmene de siste åra, er sannsynligvis med på å piske opp forventningene til filmen.

Men Zwart ser også ut til å få med seg et sterkt skuespillerensemble, med unge stjerneskudd som Lily Collins (datteren til Phil) og Jamie Campbell Bower i hovedrollene.

HOVEDROLLEN: Lily Collins (23), som blant annet har spilt Snøhvit mot Julia Roberts onde dronning i «Lille speil på veggen der», har hovedrollen i Harald Zwarts neste film. Foto: Scanpix/REUTERS/Bret Hartman
HOVEDROLLEN: Lily Collins (23), som blant annet har spilt Snøhvit mot Julia Roberts onde dronning i «Lille speil på veggen der», har hovedrollen i Harald Zwarts neste film. Foto: Scanpix/REUTERS/Bret Hartman Vis mer

Det gjør heller ikke noe at nordmannens forrige film, «Karate Kid», var en stor suksess verden over, eller at forfatteren har uttalt at han er et fantastisk valg for filmatiseringen av bøkene.

Kjappe på labben David Garrett, som selger «The Mortal Instruments» i Cannes på vegne av produsentene, sier til Variety at det store volumet på tilgjengelige filmer under Cannes-festivalen i år fører til at mange innkjøpere er ekstra kjappe på labben.

- Det fører til at beslutningene tas tidligere og at innkjøperne fokuserer på det de virkelig ønsker seg, sier han til Variety.

FANTASY: «The Mortal Instruments: City of Bones» er basert på boka av Cassandra Clare. Foto: Genevieve719 på Flickr (CC)
FANTASY: «The Mortal Instruments: City of Bones» er basert på boka av Cassandra Clare. Foto: Genevieve719 på Flickr (CC) Vis mer