Harald Zwart går inn i norsk skrekkfilm

Regissøren Harald Zwart og hans selskap Zwart Arbeid går inn på produksjonssiden i kollega Tommy Wirkolas nazi-zombie-skrekk-eventyr-komedie «Rød Snø».

Manusforfatterne bak «Kill Buljo», Tommy Wirkola og Stig Frode Henriksen, møtte Zwart for ett år siden, og har siden holdt kontakten. Henriksen spilte blant annet nordnorsk offiser i Zwarts «Lange Flate Ballær 2».

Nå utvider de samarbeidet ved at Zwart går inn som en av produsentene av «Rød Snø».

- Det er et spennende prosjekt vi har stor tro på. Vi har vært fan av folkene bak «Kill Buljo» i lang tid. Zwart Arbeid har satt som mål å produsere sjangerfilmer, og «Rød Snø» er helt klart en slik film, sier Harald Zwart.

Zwart Arbeid går inn med et betydelig beløp i filmen og vil være sterkt delaktig i filmens etterarbeid og markedsføring i tiden fram mot kinopremieren 9. januar neste år.

- Det er spennende for oss å få med Harald Zwart som samarbeidspartner. Vi føler at vi deler mye av hans entusiasme for den kommersielle filmen og vet han kan tilføre «Rød Snø» mye! Det skal bli gøy å jobbe videre sammen, og kanskje også på fremtidige prosjekter, sier Tommy Wirkola.

Innspillingen av filmen er nylig avsluttet og ansvarlig produsent Tomas Evjen sier at alt har gått etter planen.

(NTB)

BLODIG SUNDQUIST: «Rød Snø» er nå ferdig innspilt. Her er masken Bjørn Sunquist måtte ha på seg etter et møte med en av filmens nazizombier.
BLODIG SUNDQUIST: «Rød Snø» er nå ferdig innspilt. Her er masken Bjørn Sunquist måtte ha på seg etter et møte med en av filmens nazizombier. Vis mer
Harald Zwart går inn i norsk skrekkfilm
GÅR INN PÅ PRODUKSJONSSIDEN: Harald Zwart.