Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Harald Zwart har gjort mangemillionær av Jaden Smith (12)

Går i de lukrative fotsporene til pappa Will.

«ZWART-ARBEID»: Jaden Smith (12) og Harald Zwart fikk en god tone under innspillingen av «Karate Kid». Forholdet blir nok ikke dårligere av at Jaden har håvet inn minst 15,7 millioner kroner på filmen. Pappa og produsent Will Smith i bakgrunnen. Foto: Columbia Pictures/Karate Kid
«ZWART-ARBEID»: Jaden Smith (12) og Harald Zwart fikk en god tone under innspillingen av «Karate Kid». Forholdet blir nok ikke dårligere av at Jaden har håvet inn minst 15,7 millioner kroner på filmen. Pappa og produsent Will Smith i bakgrunnen. Foto: Columbia Pictures/Karate Kid Vis mer

(Dagbladet): Nyinnspillingen av «Karate Kid» har gjort stor suksess verden over, og spilte inn 790 millioner kroner bare i USA.

Bak filmen står den norske stjerneregissøren Harald Zwart, som tidligere har skrytt av samarbeidet med unge Jaden Smith (12) og hans pappa Will Smith.

- Will Smith er en utrolig inspirerende produsent å jobbe med. Han er konstant på jakt etter det perfekte i den minste detalj, har Zwart tidligere sagt til Dagbladet.

Minst 15 mill Nå viser ferske tall at Smith-familien, og da spesielt Jaden, også har all grunn til å være fornøyd med Zwart.

Kjendisnettstedet TMZ har fått tak i Jadens «Karate Kid»-kontrakt fra juni 2009. Der viser det seg at den unge filmstjerna fikk betalt en million dollar, eller 5,2 millioner norske kroner, bare for å spille inn filmen.

På grunn av det høye billettsalget skal Jaden i tillegg ha fått inn 10,5 millioner kroner i bonus.

Dette betyr at Jaden har håvet inn minst 15,7 millioner kroner på Zwarts film, men ifølge TMZ er tallet i virkeligheten enda høyere på grunn av ekstra frynsegoder i kontrakten.

- Blir flau Men pengene har nok ikke vært avgjørende for forholdet mellom Zwart og Smith-familien.

Da Jaden, pappa Will og mamma Jada, besøkte Norge i forbindelse med premieren på «Karate Kid», skrøyt Jaden av Zwart som regissør.

I det samme intervjuet fortalte han også til Dagbladet hvordan han opplever livet som superstjerne.

- Jeg får mye oppmerksomhet. Noen ganger er det gøy, andre ganger ikke. Når jeg er på date med en jente er det bare flaut når fansen roper «Jaden, I love you» etter meg, sa han i juli.

- Elsker Norge Mamma Jada er også fornøyd med hvordan Zwart har behandlet sønnen.

STJERNELAG: Jackie Chan, Harald Zwart og Jaden Smith har gjort stor suksses med «Karate Kid». Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
STJERNELAG: Jackie Chan, Harald Zwart og Jaden Smith har gjort stor suksses med «Karate Kid». Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer

Til Dagbladet fortalte hun hvor glade de var for å være på besøk i regissørens hjemland.

- Jeg elsker Norge! utbrøt Jada Pinkett Smith, Will Smiths kone, til Dagbladet.

På femteplass Den norske regissøren Harald Zwart er selv en rik mann.

I 2010 presenterte Kapital en liste over de best betalte kjendisene i Norge, hvor den norske regissøren kom på en respektabel femteplass.

I følge Kapital kunne Zwart heve en årslønn på 18 millioner kroner, og det var til og med før inntektene fra «Karate Kid» hadde blitt registrert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media