Harald Zwart jobber med Oscar-nominert

Klar for «Karate Kid».

TAKKET JA TIL HARALD: Taraji B. Henson fikk sitt store gjennombrudd med rollen i «The Curious Case of Benjamin Button». FOTO: SCANPIX/AP
TAKKET JA TIL HARALD: Taraji B. Henson fikk sitt store gjennombrudd med rollen i «The Curious Case of Benjamin Button». FOTO: SCANPIX/APVis mer

|||(Dagbladet.no): Harald Zwarts kontroversielle og stjernespekkede nyinnspilling av «Karate Kid» begynner snart innspillingen i Kina, og fra før er det kjent at Jaden Smith og Jackie Chan spiller hovedrollene.

Nå er det også klart at Zwart får jobbe med en Oscar-nominert i forbindelse med filmen. Taraji P. Henson skal nemlig spille Jaden Smiths mor, melder MTV.

Bekreftet på rød løper
Henson var Oscar-nominert i år, for rollen som Brad Pitts adoptivmor i «The Curious Case of Benjamin Button». Prisen gikk til slutt til Penelope Cruz for innsatsen i «Vicky Cristina Barcelona».

- Jeg drar til Bejing snart for å jobbe med en film. De spiller inn «Karate Kid» på nytt, fortalte Henson på den røde løperen under MTV Movie Awards søndag.

Her bekreftet hun også rollen sin:

- Jaden Smith - Will Smiths sønn - skal spille Karate kid. Jeg spiller moren hans, og Jackie Chan er Mr. Miyagi, fortalte Henson.

Skeptiske fans
Ifølge tidligere opplysninger om manus spiller Henson en karakter kalt Sherry, som får tilbud om å bytte jobb til Kina-kontoret fordi arbeidsplassen i USA sier opp alle medarbeiderne sine.

Hun takker ja, men sønnen mistrives i Kina grunnet bøller som han først klarer å ta hånd om etter å ha blitt trent opp av rollefiguren til Jackie Chan.

Nyheten om at «Karate Kid» blir spilt inn på nytt har ikke blitt tatt veldig nådig imot av filmbloggere med sterkt forhold til den originale filmen.

Også Ralph Macchio - den opprinnelige hovedrolleinnehaveren - har erklært seg mildt skeptisk til prosjektet.

— Det er jo et ikon av en film og det er klart jeg går inn i prosjektet med respekt. Da jeg hørte Will (Smith) og Sonys entusiasme for prosjektet ble jeg overbevist. Dette kan definitivt gjøres igjen for et helt nytt publikum, har Zwart uttalt til Dagbladet.no.

STJERNEVANT: Harald Zwart har tidligere vist at han kan jobbe med store stjerner, blant annet i «Pink Panther 2». FOTO: SCANPIX/AP
STJERNEVANT: Harald Zwart har tidligere vist at han kan jobbe med store stjerner, blant annet i «Pink Panther 2». FOTO: SCANPIX/AP Vis mer