Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Harald Zwart leter etter Hollywood-talenter på «The Gathering»

Ikke en fjern drøm, mener Zwart.

DATAPARTY: Denne uka har 5 500 datainteresserte samlet seg i Vikingskipet på Hamar. Kanskje er den neste norske Hollywood-regissøren blant disse. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
DATAPARTY: Denne uka har 5 500 datainteresserte samlet seg i Vikingskipet på Hamar. Kanskje er den neste norske Hollywood-regissøren blant disse. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tradisjonen tro har 5500 datainteresserte unge og voksne også denne påsken samlet seg i Vikingskipet på Hamar.

Nytt av året er en kortfilmkonkurranse der vinneren får bli med regissør Harald Zwart til Hollywood.

I høst begynner Zwart filmatiseringen av den første boka i serien «The Mortal Instruments» av Cassandra Clare, og vinneren får blir med på settet.

Vil fremheve det kreative miljøet Arrangementet «The Gathering» (TG) er verdens største dataparty, og kanskje ikke det nordmenn flest forbinder med påsken.

Men når det i år er 20. gangen arrangementet avholdes må vel selv den mest ihuga nikkersadelige bite i klisteret, og godta at påskehøytiden også rommer nettverkskabler, dataspill og programmering.

Med videokonkurransen ønsker arrangørene å framheve det kreative miljøet på TG, og Harald Zwart sa i en videokonferanse med arrangørene før jul at han synes TG er et spennende initiativ.

Star treatment - Det er ikke tvil om at det blant deltakerne på TG finnes en veldig viktig gruppe av morgendagens kreative. Det er en kreativ boble som jeg synes det er spennende å følge med på, og konkurransen er et naturlig steg for å fremprovosere de av dem som bærer en filmskaper i seg, sa Zwart.  

Swart opplyser at vinneren av konkurransen vi få «star treatment» på settet, med limousin og egen regissørstol.

- Mer enn dataspill Simon Eriksen Valvik i TG sier til Dagbladet at de alltid har hatt kreative konkurranser, men at det ikke har blitt lagt merke til tidligere.

- Dessverre har folk utenfor hatt en tendens til å se på TG som kun en samling av tenåringsgutter som drikker brus og spiller skytespill. Men det er i ferd meg å endre seg, sier Valvik.

Støtte fra Regjeringen Det startet med at statsminister Jens Stoltenberg la ut en videohilsen til TG i 2010, der han snakket om sin beundring for arrangementet.

For et par uker siden uttalte forsvarsminister Espen Barth Eide at det framover vil bli bruk for «folk som kanskje har vært mer på The Gathering og noe mindre i skogen», og onsdag denne uka var fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aaserud på besøk i Vikingskipet.

- Vi har unge kreative folk her som holder et høyt nivå innen animasjon, grafikk, programmering og regi. Zwart har laget denne konkurransen sammen med oss fordi han vil fremheve hvor viktig denne type kompetanse er. Mange av ungdommene her kommer til å bli flinke til å lage spesialeffekter, sier Valvik.

Fra Vikingskipet til LA Harald Zwart sa under videokonferansen at det er et slit å lage film, og at han ønsker å premiere en regissør som virkelig har lagt sjel i arbeidet.

Og kanskje er ikke veien fra Vikingskipet til Los Angeles så lang som det kan virke som.

- Med den utviklingen det har vært i filmindustrien trenger det ikke være en fjern drøm å jobbe i Hollywood selv om du sitter på The Gathering. Hollywood er så utrolig talentsøkende at det egentlig er umulig å ikke bli oppdaget dersom du er flink nok, sa Zwart.

Vinneren av konkurransen vil bli kåret natt til Søndag.

PÅ TALENTJAKT: Regissør Harald Zwart skal ta med seg vinneren av TGs videokonkurranse til Hollywood. Foto: Stella Pictures
PÅ TALENTJAKT: Regissør Harald Zwart skal ta med seg vinneren av TGs videokonkurranse til Hollywood. Foto: Stella Pictures Vis mer