Harald Zwart startet Kung Fu Kid-innspillingen

Mens Will Smith avduket kamera. Se video.

(Dagbladet.no): I helgen startet Harald Zwart innspillingen av sin nye film i Beijing, med flere Hollywoodstjerner på rollelista.

Det dreier seg så klart om remaken av «Karate Kid» fra 1984. Zwarts versjon er nå offisielt omdøpt til «Kung Fu Kid», ifølge nyhetsbyrået AP.

Avduket kamera
Den nye filmen finner sted i Kina, og skiller seg temmelig mye fra originalen. Den kinesiske kampsportstjerna Jackie Chan (55) har fått rollen som Karate-eksperten Mr Miyagi. Det vil si, her er han kung fu-ekspert og heter Mr Han.

Hans unge læregutt spilles av Jaden Smith (11) - sønn av Will og Jada Pinkett Smith. Will Smith er også en av produsentene bak filmen. Sammen med kona og datteren Willow fulgte han sønnen til Beijing og deltok på en tradisjonell kinesisk «åpningsseremoni» sist lørdag.

Der var Will Smith og Harald Zwart blant annet med på å avduke et kamera, for å markere starten på innspillingen. Se utdrag fra seremonien i videoen over.

Jaden Smith, som fylte 11 år forrige onsdag, satt henslengt med beina oppunder seg i stolen og en svær afrosveis under seremonien. Dette er 11-åringens første hovedrolle, og hans tredje store filmrolle. Han har tidligere spilt sammen med faren i «The Pursuit of Happyness», samt mot Keanu Reeves i «The Day the Earth Stood Still».

PÅ BURSDAGEN: Jaden Smith fotografert på bursdagen sin forrige onsdag, i det han ankom filmstudioet i Beijing sammen med pappa Will Smith. Foto: SCANPIX / AP
PÅ BURSDAGEN: Jaden Smith fotografert på bursdagen sin forrige onsdag, i det han ankom filmstudioet i Beijing sammen med pappa Will Smith. Foto: SCANPIX / AP Vis mer

Tre måneder
I filmen spiller han Dre, som må flytte til Beijing når moren - spilt av Oscar-nominerte Taraji P. Henson - bytter jobb. Dre kan ikke kinesisk og blir et lett bytte for lokale bøller. Men det endrer seg etter at vaktmesteren - Mr Han - forbarmer seg over ham og bestemmer seg for å lære ham både kinesisk språk og kampsport.

Ifølge AP vil filmen utspille seg i dagens Kina. Innspillingen skal ta tre måneder, og filmen skal etter planen få premiere i løpet av 2010.

Mange av originalfilmens fans har vært kritiske til nyinnspillingen.

- Det er jo et ikon av en film og det er klart jeg går inn i prosjektet med respekt. Da jeg hørte Will (Smith) og Sonys entusiasme for prosjektet ble jeg overbevist. Dette kan definitivt gjøres igjen for et helt nytt publikum, har regissør Harald Zwart tidligere skrevet i en e-post til Dagbladet. 

 

 

TOK MED FAMILIEN: Will Smith (i midten) på gata i Beijing sammen med blant andre datteren Willow (t.v.) Foto: SCANPIX / AP
TOK MED FAMILIEN: Will Smith (i midten) på gata i Beijing sammen med blant andre datteren Willow (t.v.) Foto: SCANPIX / AP Vis mer