Harald Zwarts neste «Mortal Instruments»-film utsatt

Den norske regissørens store prosjekt legges på hylla fordi eneren går for dårlig på kino.

(Dagbladet): Det er en dårlig dag for norske filmskapere i Hollywood. Tidligere i dag ble det kjent at «Kon Tiki»-regissørenes «Pirates of the Caribbean» utsettes på grunn av misnøye med manus.

Nå melder Hollywood Reporter at også Harald Zwarts oppfølger til «Mortal Instruments: City of Bones» er utsatt på ubestemt tid.

Blir et tapsprosjekt Det skjer etter at den første filmen skuffet stort på kino i USA etter premieren 12. august, og etter alt å dømme blir et tapsprosjekt. Etter 13 dager på kino hadde 60-millioner-dollar-filmen bare tjent inn 24,5 millioner, ifølge bransjenettstedet Box Office Mojo.

Den ble slaktet av kritikerne og blant annet kalt «eksepsjonelt dum». Også i Norge har kinopublikummet vist seg smålunkne til filmen, med et besøk på 32 870 etter tre uker.

Filmen har likevel gjort det bedre enn årets to andre forsøk på å starte nye fantasyfilmserier for «Twilight»-segmentet, «The Host» og «Beautiful Creatures».

Nå trenger man tid til å «analysere resultatene» og «reposisjonere filmserien», ifølge en uttalelse fra Constantin Films, som eier filmrettighetene til Cassandra Clares storselgende fantasyromaner for ungdom.

Skulle startet innspillingen nå Den norske filmregissøren, som hadde en stor hit verden over med «The Karate Kid» for tre år siden, hadde i utgangspunktet fått fornyet tillit til å lage «Mortal Instruments: City of Ashes» med planlagt premiere i 2014.

«Alien»-stjerna Sigourney Waever var hentet inn for å spille mot hovedrolleinnehaverne Lily Collins og Jamie Campbell Bower. Ifølge Comoyo Filter skulle innspillingen startet allerede denne måneden.

- Å utsette produksjonen av filmen var ingen enkel avgjørelse å ta. Men etter å ha snakket med alle våre partnere på den kreative siden og distribusjonssiden, ble det klart at det var en fordel å ha mer tid for å reposisjonere filmen i dagens marked, heter det i en uttalelse fra produksjonsselskapet.

- Den bestselgende «Mortal Instruments»-serien har lojale og entusiastiske fans. Når vi overfører forfatter Cassandra Clares visjon til filmlerretet er vi nødt til å forsikre oss om at vi utnytter det fulle potensialet, heter det videre.

Kanskje medfører utsettelsen at Harald Zwart får tid til å jobbe mer med sin planlagte film om krigshelten Jan Baalsrud.

• PS! Ikke alle norske filmskapere rammes av utsettelser i Hollywood. Morten Tyldum («Hodejegerne») jobber med «The Imitation Game», filmen om datageniet Alan Turing som om få dager starter opptak med Keira Knightley og Benedict Cumberbatch i hovedrollene.

I NORGE: Regissør Harald Zwart tok med seg stjerna Lily Collins, datter av Genesis-legenden Phil Collins, til Oslo i forbindelse med filmpremieren. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
I NORGE: Regissør Harald Zwart tok med seg stjerna Lily Collins, datter av Genesis-legenden Phil Collins, til Oslo i forbindelse med filmpremieren. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer