Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hard asfalt i mars: Her er Dagblad-poetenes beste dikt

Skriver om dekaffinerte kniver og hard asfalt. Juryen jubler!

HARDT OG SVART: «[Asfalten] merker deg / med si svarte sjel», heter det i et av finalediktene fra mars. Illustrasjonsfoto: Jørn H. Moen / Dagbladet
HARDT OG SVART: «[Asfalten] merker deg / med si svarte sjel», heter det i et av finalediktene fra mars. Illustrasjonsfoto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagblad-poetene fortsetter å levere! Dermed har det i dag vært diktjuryens glede å finne fram til disse fem favorittene fra mars Diktkammeret. Hvem av poetene som i tillegg kåres til månedens poet gjenstår å se, i mellomtida er det bare å skrive på!

Merk at Dagbladet av økonomiske grunner nå velger å kutte Diktkammeret etter 14 års drift. Forumet skulle opprinnelig stenges 1. april, en utløpsdato som nå er utvidet til 1. juli 2015. Denne datoen stenges Diktkammeret for nye dikt, mens det fremdeles vil være åpent for lesing av innsendte dikt. 

Finansieringen av Diktkammeret stoppes fremdeles fra 1. april. På gjentatte initiativ fra brukerne er det imidlertid åpnet for folkefinansiering av de neste månedenes drift — les gjerne mer om dette og hvordan du kan bidra. Ingen må bidra — diktlærer og jury stiller uansett opp disse månedene, men la oss si at vi tre uker etter oppstart er overveldet over folks innsatsvilje. Vi vil derfor benytte anledningen til å takke alle bidragsytere på det varmeste!

Imens er håpet at en svært interessant kulturinstitusjon vil og kan overta Diktkammeret — les mer. Dette vet vi mer om i slutten av juni. Dersom det skulle være igjen penger i «Diktkammer-fondet» når nye Diktkammeret er oppe og går, vil beløpet overføres til institusjonen som skal drive Diktkammeret videre, som en gave og en takk for viljen til å redde forumet.

Men først av alt: vårgod lesning!

mørkets sanser

kaldere enn det kjølige 
rommet der drømmen om
forsvinne dirrer 

og luften dør av ensomhet 
når jeg kveler redselen 

krypende opp av 
trangen til å vekke
oppmerksomhet 


spør jeg hvorfor 
jeg flyter

nattuglen


Vårveg

Mjukt søkk foten
i grusvegen,
eit kjærteikn frå jorda
eg ferdast på.
Men asfalten let
seg ikkje merke.
Han merker deg
med si svarte sjel.

berreGeir

 
Privilegium

våkner med avtrykket
av tankene
dine på dyna mi

en hegre letter fra tunet
ror med seige tak
over jordene  

panina

fienden?

Et åpent kontorlandskap i stormens øye.
Dekaffinerte kniver observeres nøye.  

bjarne larsen

Elegi fra en myr

Våtmarksbeltet
strammer inn midjen
myrsnipa snurper tonen  

Jarl Eirik

Juryen gratulerer alle utvalgte poeter og blir meget glad om alle sender en e-post med dikttittel og navn til diktkammeret [at] gmail.com!

Skriv dikt selv, velkommen inn på db.no/dikt!  

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!