Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hard-core krangel i Cannes

To dager gikk det før idyllen ble brutt: Filmen Pola X har utløst opphetet krangel på grunn av sine udiskrete sex-scener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pola X er regissøren Leos Carax' første film på åtte år. Den franske filmskaperen har gjort det Lars von Trier gjorde i «Idiotene» - lagt inn noen reale sex-scener i filmen. Ifølge Mr. Showbiz skal det dreie seg om forplantnings-akter av typen «hard-core», og da kan man vel overlate resten til fantasien.

Stjernespekket

Guillaume Depardieu, sønnen til Gérard, og evigvakre Catherine Deneuve har hovedrollene i filmen. Depardieu spiller en svært suksessrik forfatter som får livet snudd opp-ned da hans uekte søster entrer livet hans. Den nær-inscestuøse sex-scenen mellom bror og halvsøster blir utført av Depardieu og russiske Katerina Gulobeva i egne nakne personer.

I motsetning til von Triers porno-forsøk gjør skuespillerne i Carnax film «hard-core» scenene selv uten bruk av stand-in.

- Det er ikke sex-scenene som er vanskelige. Det som er vanskelig er de intime scenene hvor folk kommuniserer med en bevegelse eller et blikk, sa Carnax på en pressekonferanse i dag.

Depardieu er smilende uenig.

- Det var vanskelig å finne riktig stilling, sa han beskjedent ifølge Mr. Showbiz.

Filmen har ikke gått upåaktet hen i filmbyen.

DIVA: Catherine Deneuve lot seg ikke skremme av sex-scenene og spiller moren i Pola X.